Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Μενίδι - Έξι συλλήψεις

Έφοδοι της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά σε Ασπρόπυργο και Μενίδι - Έξι συλλήψεις

Επιχειρήσεις σε καταυλισμούς σε σημεία της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι δυνάμεις της αστυνομίας - Συνελήφθη και ο δράστης της ανθρωποκτονίας στα Μέγαρα

roma_dytiki_attiki
Σε εκτεταμένες επιχειρήσεις προχώρησαν την Παρασκευή οι δυνάμεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική, σε καταυλισμούς Ρομά, στα Νεόκτιστα του Ασπρόπυργου και στο Μενίδι, σε συνέχεια των επιχειρήσεων μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Πάνοπλοι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια όπου διαμένουν Ρομά σε Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Μενίδι και Άνω Λιόσια και αναζητούσαν όπλα και ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οκτώ οικίες, ενώ προσήχθησαν 15 άτομα και συνελήφθησαν 6 άτομα για κατά περίσταση αδικήματα της απείθειας, κλοπής, νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και κανόνων που αφορούν στην οικοδομή.

Αστυνομική επιχείρηση στην Δυτική Αττική για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας


liosia_epixeirisi___3_
liosia_epixeirisi___4_
liosia_epixeirisi___5_
liosia_epixeirisi___2_
Κλείσιμο


Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί ψάχνουν και για άτομα που πιθανόν να εμπλέκονται στα περιστατικά ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς των τελευταίων ημερών.

skagia__2_
skagia__1_
liosia_astynomia___2_
liosia_astynomia___1_


Σύλληψη για την ανθρωποκτονία

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στον οικισμό Βλυχό στα Μέγαρα, σε καταυλισμό Ρομά, συνελήφθη αργά την Πέμπτη στη Μαγούλα ένας 36χρονος για ανθρωποκτονία ενός 28χρονου. Δράστης και θύμα είναι Ρομά.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στον καταυλισμό, στην ίδια παρέα και, όντες υπό την επήρεια αλκοόλ, διαπληκτίστηκαν, με τον έναν να τραβάει όπλο και να πυροβολεί τον 28χρονο θανάσιμα στο στήθος.  Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Το αυτοκίνητο του δράστη αρχικά εντοπίστηκε να κινείται στη Εθνική Αθηνών- Κορίνθου, πριν συλληφθεί στην Έξοδο Μαγούλα της Αττικής Οδού.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο

Εμπρησμό κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου με τα πολυεστερικά στον Ασπρόπυργο στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Φωτιά σε εργοστάσιο με πολυεστερικά στον Ασπρόπυργο 2

Φωτιά σε εργοστάσιο με πολυεστερικά στον Ασπρόπυργο 3
Φωτιά σε εργοστάσιο με πολυεστερικά στον Ασπρόπυργο



«Ήταν καθαρά εμπρησμός. Έχουν ανοίξει τη μεσοτοιχία από το διπλανό κτήριο και μπήκανε μέσα για να βάλουνε φωτιά» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου.

Στην ερώτηση, δε, για το πού στρέφονται οι υποψίες του για την έναρξη της φωτιάς στο εργοστάσιο που βρίσκεται επί της λεωφόρο ΝΑΤΟ, ο ίδιος απάντησε ότι ότι πιστεύει ότι «είναι από τους Ρομά» που εδώ και μέρες διαμαρτύρονται και βανδαλίζουν περιουσίες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

«Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη με συνθετικά υλικά. Εκλύονται επκίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα από το 112 που εστάλη για την πυρκαγιά το πρωί της Παρασκευής.


318671536_552167789637488_5935815193237657785_n


Ειδήσεις σήμερα:

Τι είπε στην απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - «Έριξα χαμηλά και τις δύο φορές»

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξεσκονίζονται» οι 3 λογαριασμοί του πατρός Αντωνίου σε δολάρια με τους μυστηριώδεις συνδικαιούχους

Σλοβακία: Φέσια και στην Μπρατισλάβα είχε αφήσει η απατεώνισσα - Προσπάθησε να γλιτώσει με απειλές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης