Κούγιας: Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 1 έως 15 έτη

Κούγιας: Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 1 έως 15 έτη

Kατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

kougias2
«Η ανάληψη της υπερασπιστικής ευθύνης σε μια τέτοια υπόθεση είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ανέλαβε  την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη.

«Για να αναλάβω τον αστυνομικό, είδα την προσωπικότητα αυτού» τόνισε ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στον ANT1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-covs1hot5d75)


Και πρόσθεσε: «Ο εντολέας μου κατηγορείται για το πιο σοβαρό αδίκημα που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας, αυτό της απόπειρας αφαιρέσεων ανθρώπινης ζωής, που με τον παλιό Ποινικό Κώδικα τιμωρούνταν με τουλάχιστον 10 χρόνια φυλακή. Με τον καινούριο Ποινικό Κώδικα, ο εντολέας μου αντιμετωπίζει από την ποινή της φυλακίσεως ενός έτους, μέχρι την ποινή της καθείρξεως 15 ετών».

«Είναι πολύ διαφορετικό να είναι ένα παιδί που περπατάει στο δρόμο και πάει στο σπίτι του και το πυροβολεί ένας αδίστακτος αστυνομικός και του λέει σταμάτα και αυτός δε σταματάει και είναι εντελώς διαφορετικό ένα παιδί 16 ετών, το οποίο έχει πάει προηγουμένως σε ένα πρατήριο, του βάζει βενζίνη ένας φουκαράς που δουλεύει όλη τη νύχτα για 20 ευρώ και αυτό τον κοροϊδεύει με μια θρασύτητα, φεύγει, τα 20 ευρώ θα τα πληρώσει πιθανώς ο φουκαράς. Οι αστυνομικοί είναι εκεί για να εφαρμόσουν τον νόμο. Όταν λοιπόν κάποιος κλέβει με αυτόν τον τρόπο, έχουν την υποχρέωση να τον συλλάβουν» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας.

Κλείσιμο
Σχετικά με τον λόγο που ο εντολέας του τράβηξε όπλο και πυροβόλησε, ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Με τη μηχανή με 140-150 χιλιόμετρα, ο εντολέας μου που ήταν συνεπιβάτης, προσπαθεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκεί έγινε και το λάθος». Και επεσήμανε: «Αν ο άνθρωπος αυτός, πήγε έκλεψε τη βενζίνη και πήγαινε να κάνει μία ληστεία, ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, δεν έπρεπε να αποτρέψουν αυτή την πράξη;».

Ειδήσεις σήμερα

F-16 - Επιμένει ο Μενέντεζ μετά τους τουρκικούς πανηγυρισμούς: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των μαχητικών

Κατήγγειλε απόπειρα βιασμού από μασέρ - «Έβαζε τα χέρια μέσα στο εσώρουχό μου» κατέθεσε η 23χρονη

Άνοιξε ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero - Οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Καλατράβα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης