Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες

Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες

Περισσότερες από 20.000 οικογένειες χαμηλού εισοδήματος θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα δωρεάς πετρελαίου θέρμανσης «Κύμα Ζεστασιάς» της HELLENiQ ENERGY.  Μάθετε στο https://zestasia.helleniq.gr αν ανήκετε στους δικαιούχους

ΚΥΜΑ_ΖΕΣΤΑΣΙΑΣ

Sponsored Content

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της HELLENiQ ENERGY και με σταθερή δέσμευση αλλά και ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται λόγω και των γνωστών κρίσεων, η HELLENiQ ENERGY υλοποιεί σταθερά δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που ανακουφίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά εδώ και 14 χρόνια συνεισφέρει με δωρεές πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο του χειμώνα σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία, στους περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Φέτος, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης στην κοινωνία, η HELLENiQ ENERGY με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κύμα Ζεστασιάς», επεκτείνει αυτές τις δράσεις. Ήδη έχει ανακοινώσει τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση της δράσης προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες της χώρας, με χαμηλό εισόδημα.

Ειδικότερα, μέσα από τις θυγατρικές της εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, θα προχωρήσει σε προσφορά πετρελαίου θέρμανσης ενόψει και της εορταστικής περιόδου, ανακουφίζοντας δεκάδες χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων και καλύπτοντας έως και 500 λίτρα ανά οικογένεια.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος, τους όρους συμμετοχής και να κάνουν την αίτησή τους έως και τις 31/12/2022 (καταληκτική ημερομηνία), μέσα από μερικά απλά βήματα. 

HELLENiQ_Logo_Primary_OceanBlue_rgb

Όροι του προγράμματος και δικαιούχοι
Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

-           Να έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά

-           Να καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και να διαθέτουν στη φορολογική τους κατοικία δεξαμενή αποθήκευσης και καυστήρα

-           Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα

-           Να έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες. Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626 € για κάθε επιπλέον παιδί πέραν των τεσσάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι χρήστες αφού συμπληρώσουν εδώ τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY για τους δικαιούχους. 

1_Εκδηλωση_Υπουργειο_Εργασιας_
Από αριστερά), ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Η πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την 1η Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και της Υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα καθώς και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY Γιάννη Παπαθανασίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Ανδρέα Σιάμισιη.

«Όπως συνέβη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, έτσι και τώρα, στην έξαρση της ενεργειακής κρίσης, η HELLENiQ ENERGY συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που με αίσθημα ευθύνης συμπράττει με το Δημόσιο για δράσεις χρήσιμες και με έντονο κοινωνικό πρόσημο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY, ασκώντας υπεύθυνη κοινωνική πολιτική και λειτουργώντας συμπληρωματικά στην κρατική επιδότηση για την υποστήριξη των καταναλωτών, αποφάσισε να παρατείνει έως το τέλος του έτους την έκπτωση που χορηγεί από την έναρξη της φετινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονταν καύσιμο από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Επιπλέον έκπτωση 5% είχε δοθεί και από την ΕΚΟ, για αγορές από επιλεγμένα πρατήριά της έως τις 21 Νοεμβρίου.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης