Συνάντηση Μητσοτάκη - Δένδια με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρείων Αλβανίας

Συνάντηση Μητσοτάκη - Δένδια με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρείων Αλβανίας

Ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό να γίνουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να επανέλθει ελληνική τράπεζα στην Αλβανία

image_6483441__9_
Την Τρίτη 6/12 στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα της Αλβανίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, του Υφυπουργού κ. Κώστα Φραγκογιάννη και της νέας Πρέσβεως της Ελλάδας στα Τίρανα κας Κωνσταντίνας Καμίτση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα που απασχολούν τις Ελληνικές εταιρείες στην Αλβανία. Συγκεκριμένα τονίστηκε το θέμα της αποχώρησης της τελευταίας Ελληνικής τράπεζας, όπως επίσης και το μειωμένο, τα τελευταία χρόνια, ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας.

Ζητήθηκε και έγινε αποδεκτό από τον Πρωθυπουργό να γίνουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να επανέλθει ελληνική τράπεζα στην χώρα.

Επίσης ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αντιστραφεί το κλίμα υπέρ του ελληνικού παράγοντα στην Αλβανία. Υποσχέθηκε ότι θα έθετε όλα τα ζητήματα στον Αλβανό Πρωθυπουργό κ. Έντι Ράμα στο δείπνο που θα ακολουθούσε.

Η συνάντηση κρίθηκε και από τις δύο πλευρές πετυχημένη και συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν επιμέρους συναντήσεις για εξειδίκευση και επίλυση των προβλημάτων.



Ειδήσεις σήμερα:

Με μειωμένες τιμές βασιλόπιτες, σοκολάτες, τσουρέκια - Ποια παιχνίδια μπήκαν στο «καλάθι»

«Ζητάμε συγγνώμη αλλά δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει», λέει ο πατέρας του 16χρονου Ρομά

Ο Μίμης Ανδρουλάκης για τις αυταπάτες της Αριστεράς, το Πολυτεχνείο, το ΚΚΕ και τον Μαρκεζίνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης