Κιβωτός του Κόσμου: Κώστας και Δημήτρης, τα δίδυμα παιδιά του πατρός Αντωνίου από το Κονγκό με τις ελληνικές ρίζες

Κιβωτός του Κόσμου: Κώστας και Δημήτρης, τα δίδυμα παιδιά του πατρός Αντωνίου από το Κονγκό με τις ελληνικές ρίζες

Η τραγική ιστορία που τους στιγμάτισε - Σε ηλικία 10 ετών έφτασαν στην «Κιβωτό», υιοθετήθηκαν από την οικογένεια πριν από πέντε χρόνια για να μπορέσουν να παραμείνουν στην Ελλάδα

παιδια_Αντωνιου
Από το Κονγκό αλλά με ελληνικές ρίζες είναι τα δίδυμα αδέλφια Κώστας και Δημήτρης Παπανικολάου που υιοθετήθηκαν πριν από περίπου πέντε χρόνια από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του, Σταματία Γεωργαντή, με τις ευλογίες των συγγενικών τους προσώπων.

Οι δυο νέοι  είναι 22 ετών κι έχουν την δική τους δραματική ιστορία, καθώς όσο ζούσαν ως παιδιά στο Κονγκό είχαν την ατυχία να χάσουν και τους δυο γονείς τους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Πρώτος έφυγε από την ζωή ο Έλληνας πατέρας τους, ενώ σε ηλικία περίπου 10 ετών βρέθηκαν ορφανά κι από μητέρα.

παιδια_1


Εκείνη, λίγο πριν φύγει από την ζωή, είχε φροντίσει να ενημερώσει για την κατάσταση της τους Έλληνες συγγενείς τους, οι οποίοι φρόντισαν να έρθουν τα παιδιά στη χώρα και να φιλοξενηθούν στην “Κιβωτό του Κόσμου”.

“Τα παιδιά τα βλέπαμε, γνωρίζαμε την εξέλιξη τους ζούσαμε μαζί τους, δεν ήταν παρατημένα στο έλεος” αναφέρει στο protothema.gr συγγενικό πρόσωπο των δυο παιδιών, τα οποία από την ώρα που βγήκαν στην δημοσιότητα οι καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου, ζουν δύσκολες στιγμές.

Κλείσιμο
παιδια2


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας και ο Δημήτρης δεν επιθυμούν καμία δημοσιότητα, ενώ για τουλάχιστον μια εβδομάδα απέφευγαν να πηγαίνουν ακόμα και στην εργασία τους - δουλεύουν ως σερβιτόροι -  καθώς έπεφταν συνεχώς πάνω σε κάμερες και δημοσιογράφους.

“Τα παιδιά είναι στεναχωρημένα και πιεσμένα από όλη αυτή την κατάσταση γιατί ποτέ όλα αυτά τα χρόνια που ζούσαν στην Κιβωτό δεν είχαν βιώσει τέτοιες καταστάσεις και ούτε γνώριζαν όλα αυτά που λέγονται, στο βαθμό που λέγονται. Σταμάτησαν για λίγες ημέρες να πηγαίνουν ακόμα και στο μαγαζί που εργάζονται ως σερβιτόροι γιατί τους κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι. Αν τα παιδιά έχουν να πουν κάτι, αυτό θα το πουν στις ανακριτικές αρχές όταν κι αν τους καλέσουν”.

παιδια3


Σύμφωνα με το συγγενικό πρόσωπο του Κώστα και του Δημήτρη τα δυο αδέλφια βρέθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου» σε ηλικία 10 ετών, όσα για τα ελληνικά τους ονόματα αυτά προέρχονται από τον πατέρα τους και τον θείο τους:

“Εμείς ως οικογένεια μόνο το καλό εισπράξαμε από τον πατέρα Αντώνιο, γιατί τα παιδιά όταν πέθαναν και οι δυο γονείς τους στο Κονγκό, δεν είχαν που να μείνουν και πώς να ζήσουν. Ναι μεν είχαν και εκεί κάποιους συγγενείς με τους οποίους επικοινωνούν μέχρι σήμερα, όμως κανένας δεν αναλάμβανε το μεγάλωμα τους. Έτσι από την στιγμή που ήμασταν ενήμεροι αποφασίσαμε να μπουν στην Κιβωτό. Εκεί έμειναν μέχρι τα 19, ενώ λίγο πριν τα 18 τέθηκε το θέμα της υιοθεσίας γιατί αν δεν βρισκόταν λύση τα παιδιά θα έπρεπε να φύγουν από την Ελλάδα και να βρεθούν στο άγνωστο για εκείνα Κονγκό. Για εμάς ήταν σπουδαίο αυτό που έκανε ο πατέρας Αντώνιος γιατί τα παιδιά θα ζούσαν για μια ακόμη φορά τον ξεριζωμό και ήταν άδικο. Άλλο να πάνε ένα ταξίδι κι άλλο για μόνιμα. Τα παιδιά πήγαν φαντάροι στην Σάμο, έχουν μάθει να ζούν εδώ. Άλλωστε εδώ ήθελαν και να μείνουν, αλλά νομικά ακόμα κι εμείς δεν μπορούσαμε να τα κρατήσουμε. Έτσι ο πάτερ τα υιοθέτησε κυρίως για το καλό των παιδιών. Γι΄ αυτό και τα παιδιά δεν αμφιβάλλουν για τον παατέρα, γιατί τόσα χρόνια ζούσαν πλάι του και γνωρίζουν καλά ποιος είναι”.

παιδια5


Τα δυο αδέλφια εκτός από τα μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης όπως μουσική, ζωγραφική που παρακολούθησαν στην «Κιβωτό», έχουν τελειώσει την Λεόντειο σχολή μετά την ενέργειες του πατρός Αντωνίου:

“Τους πρόσφερε μια καλή μόρφωση, γιατί τα παιδιά όταν ήρθαν στην Ελλάδα μιλούσαν μόνο Γαλλικά. Έτσι σε συνεννόηση με την Λεόντειο πήγαν εκεί και μορφώθηκαν ενώ στην πορεία έμαθαν και καλά ελληνικά. Τα δίδακτρα ένα μέρος, έγινε όπως γνωρίζω δωρεά από το σχολείο, το άλλο πρέπει να καλύφθηκε λογικά με την βοήθεια του πατέρα Αντώνιου. Λένε για τα παιδιά, ότι κάνουν μια άνετη και πλούσια ζωή. Καμία σχέση, τα παιδιά δουλεύουν και συντηρούνται μόνα τους,  ακόμα και τις σπουδές τους εκείνα τις πληρώνουν. Από εμάς και τον πατέρα Αντώνιο έχουν όποια βοήθεια μας ζητήσουν και τίποτα παραπάνω. Έβγαλαν στην δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες τους που είναι μοντέρνα και όμορφα ντυμένα και είπαν αμέσως για ποσά που ξοδεύονται και διάφορα άλλα. Λοιπόν, οι φωτογραφίες αυτές είναι από μια φωτογράφιση ρούχων που έκαναν τα παιδιά για συγγενικό μας πρόσωπο που διαθέτει βιοτεχνία με ρούχα. Αφήστε τα παιδιά μακριά απ όλη αυτή την ιστορία γιατί αυτά δεν γνωρίζουν τίποτα”.

Εκτός όμως από τον Κώστα και τον Δημήτρη, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή έχουν υιοθετήσει και τον μικρό Νώε από τότε που ήταν βρέφος, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύουν πως είναι βιολογικό τους παιδί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη για τις ληστείες σε τράπεζες με ψεύτικη χειροβομβίδα

Η Ψηφιακή κάρτα Εργασίας φέρνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών - Τι ανακοίνωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

'Eρχονται ισχυρές καταιγίδες αύριο το βράδυ στην Αττική - Νέα σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης