Αργυρούπολη: Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη για τις ληστείες σε τράπεζες

Αργυρούπολη: Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη για τις ληστείες σε τράπεζες

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία

argyroupoli34563
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του συνταγματάρχη που συνελήφθη καθώς φέρεται να λήστευε τράπεζες με την απειλή ψεύτικων χειροβομβίδων (πλαστικές), προχώρησε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα στον συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή και το κατηγορητηριο του αποδίδει τρεις ληστείες σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Αργυρούπολη με λεία 10.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος μετά την άσκηση ποινική δίωξη σε βάρος του παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.

Έκανε ληστείες με ψεύτικη χειροβομβίδα - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη του 53χρονου συνταγματάρχη ο οποίος έκανε ληστείες με την απειλή χειροβομβίδας εξέδωσε το πρωί της Τρίτης (6/12) η ΕΛΑΣ περιγράφοντας το mondus operandi του αξιωματικού ο οποίος κατηγορείται συνολικά για τρεις ληστείες.

Κατά τη σύλληψή του μετά την τελευταία χρονικά ληστεία το πρωί της Δευτέρας (5/12) στην Αργυρούπολη, ο συνταγματάρχης είχε επάνω του 2.500 και πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.
syntagmatarxis
Τα χρήματα από την τελευταία ληστεία του συνταγματάρχη και η χειροβομβίδα με την οποία απειλούσε υπαλλήλους και πελάτες
Κλείσιμο

Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνονται όσα έγραφε από χθες το protothema.gr ότι ο αξιωματικός είχε «φάκελο» καθώς, όπως αναφέρεται «έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών».

Ο 53χρόνος αξιωματικός, «πνιγμένος» στα χρέη, το τελευταίο εξάμηνο δεν είχε ούτε σπίτι να μείνει, και μαζί με τη γυναίκα του και τον ανήλικο γιο του, ζούσε σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με τηνς ΕΛΑΣ από τις τρεις ληστείες ο 53χρονος αρπαξε συνολικά το ποσό των 9,900 ευρω ενώ κατά τον δικηγόρο του το σύνολο των χρεών που τον οδήγησε σε αδιέξοδο, ξεκίνησε από τις 120.000 ευρώ, το οποίο αυξηθηκε μετά απο δανεισμούς απο τοκογλύφους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον ληστή συνταγματάρχη

Συνελήφθη, χθες (5-12-2022) στην περιοχή της Δάφνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 53χρονος ημεδαπός, για ληστείες κατ’ εξακολούθηση.

Λίγο νωρίτερα είχε μεταβεί με αυτοκίνητο σε Υποκατάστημα Τράπεζας στην Ηλιούπολη, στο οποίο εισήλθε και με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του Υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγε.

Ο 53χρονος, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ειδικότερα από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών, στις προαναφερόμενες περιοχές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έφοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ,-5- πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και Ηλιούπολης.

Επιπλέον ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Ειδήσεις σήμερα:

'Eρχονται ισχυρές καταιγίδες αύριο το βράδυ στην Αττική - Νέα σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία

Σάλος με τη μητέρα που πετάει φαγητό στο πάτωμα για να φάει το μωρό της - Δείτε βίντεο

Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του 11χρονου: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης