Πάτρα: Ομόφωνα αθώος ο ιδιοκτήτης φανοποιείου στο Νέο Σούλι για το φονικό

Πάτρα: Ομόφωνα αθώος ο ιδιοκτήτης φανοποιείου στο Νέο Σούλι για το φονικό

Το αιματηρό συμβάν σημειώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2020 με θύμα έναν 41χρονο γείτονά του

patra_foniko
Ομόφωνα αθώος και με πρόταση εισαγγελέα, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου ο 41χρονος ιδιοκτήτης φανοποιείου, για την θανατηφόρα συμπλοκή με γείτονά του, που είχε γίνει μέσα στην επιχείρησή του, στο Νέο Σούλι Πατρών.

Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, όταν το θύμα εισέβαλλε οπλισμένο μέσα στην επιχείρησή του και τον απειλούσε. Στο δικαστήριο επιβεβαιώθηκε ότι το θύμα, είχε ψυχιατρικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν.

Το αιματηρό συμβάν είχε λάβει χώρα στις 3 Φεβρουαρίου του 2020. Ολα ξεκίνησαν όταν το θύμα πήγε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο φανοποιείο όπου ήχησε ο συναγερμός. Στο σημείο έσπευσε ο ιδιοκτήτης οπλισμένος. Εκεί διαπίστωσε ότι ο 41χρονος είχε παραβιάσει το χώρο και κρατούσε μια οπλισμένη καραμπίνα και μια κλαδευτήρα.

Πάτρα - Αποκλειστικό video | Η στιγμή της συμπλοκής που οδήγησε στο φονικό  στο Άνω Σούλι


Ακολούθησε αιματηρή συμπλοκή με μοιραία κατάληξη, καθώς ο 41χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, για να αμυνθεί πυροβόλησε το θύμα με πιστόλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Σημαντικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου, φαίνεται ότι έπαιξε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που υπήρχε στο χώρο και κατέγραψε την στιγμή του αιματηρού γεγονότος, όπου το θύμα φαίνεται να κυνηγά τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Κλείσιμο
Μετά το τραγικό συμβάν ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα, αλλά με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών παραπέμφθηκε τελικά σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Πηγή: Πελοπόννησος


Ειδήσεις σήμερα

Η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό αιτία της φονικής έκρηξης στο σχολείο στις Σέρρες

Άγρια επεισόδια από Ρομά στη Θεσσαλονίκη για τον 16χρονο - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στη Γερμανία: Πέθανε 14χρονη μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Δημοτικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης