Γιατί τα ισπανικά είναι σημαντικό εφόδιο επαγγελματικής αποκατάστασης

Γιατί τα ισπανικά είναι σημαντικό εφόδιο επαγγελματικής αποκατάστασης

Καθώς τα ισπανικά εξελίσσονται στη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα στον κόσμο, οι ισπανόφωνες χώρες που βρίσκονται σε ραγδαία ανάπτυξη προσφέρουν σπουδές αλλά και εργασιακές προοπτικές σε όλους τους τομείς.

odhgos_copycerv1

Sponsored Content

Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να γνωρίζεις τόσο καλά ισπανικά ώστε να έχεις τη δυνατότητα να διεκδικήσεις θέσεις εργασίας στην Ισπανία και σε όλες τις ισπανόφωνες χώρες; Ότι θα έχεις την ευχέρεια να μιλάς με τους ντόπιους σε περισσότερες από 21 χώρες σε όλο τον κόσμο, και θα μπορείς να σπουδάσεις στα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο; Ότι θα επικοινωνείς με το 7,6% του πληθυσμού του πλανήτη και θα γνωρίζεις σε βάθος την κουλτούρα 580 εκατομμυρίων ανθρώπων; Και όμως, είναι εφικτό και μάλιστα αυτές είναι μόνο μερικές από τις δυνατότητες που σου δίνει η γνώση της ισπανικής γλώσσας.

167077208_m

Μπορεί να είσαι μαθητής, φοιτητής, ή επαγγελματίας. Μπορεί να θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να κάνεις τα πιο συναρπαστικά ταξίδια, να διαβάζεις στο πρωτότυπο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, και να απολαμβάνεις τον ισπανόφωνο κινηματογράφο. Σε κάθε περίπτωση, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθεις τέλεια τη δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα στον κόσμο είναι μια μέθοδος διδασκαλίας που προσαρμόζεται κατευθείαν στις ανάγκες σου.

Κλείσιμο
Δηλαδή, να σπουδάσεις στο Ινστιτούτο Θερβάντες, τον επίσημο φορέα του Ισπανικού κράτους στην Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας για περισσότερο από 30 χρόνια. Εδώ, θα εκπαιδευτείς με τις πιο γρήγορες μεθόδους και παράλληλα θα γνωρίσεις σε βάθος κάθε πτυχή του πολιτισμού των ισπανόφωνων χωρών.

103346086_m

Για το Ινστιτούτο Θερβάντες, η κάλυψη των αναγκών κάθε μαθητή είναι απαραίτητη προϋπόθεση στη διδασκαλία. Γι αυτό και όλη η εμπειρία που προσφέρει διαμορφώνεται διαφορετικά για κάθε έναν χωριστά, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες του για ταξίδια, σπουδές, καριέρα ή ό,τι άλλο ονειρεύεται.

Από την ευελιξία των ωραρίων και τα ολιγάριθμα τμήματα, μέχρι την ποιότητα της διδασκαλίας, τούς εξειδικευμένους καθηγητές και τις σύγχρονες μεθόδους, όλα συνθέτουν μια εμπειρία πλήρως προσωποποιημένη.
128264086_m
Βαρκελώνη, Casa Batllo, ένα από τα αριστουργήματα του Antoni Gaudi
Μικροί και μεγάλοι σε δράση
Τα παιδικά τμήματα αρχίζουν από την ηλικία των 5 ετών και τα εφηβικά φτάνουν μέχρι την ηλικία των 16. Διαδραστικά μαθήματα, εκπαιδευτικές μέθοδοι που ευνοούν τη διανοητική ανάπτυξη, ασκήσεις που ενθαρρύνουν την επαφή με άλλες κουλτούρες είναι μόνο μερικά από όσα περιλαμβάνουν. Τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες (τις καθημερινές) και Σάββατο πρωί.

Τα μαθήματα μπορεί να είναι κανονικά, εντατικά και ειδικά. Η ποικιλία των ωραρίων είναι ιδιαίτερα βολική και για τους ενήλικες (9.00 - 22.00, Δευτέρα – Παρασκευή, και πρωινά Σαββάτου) ενώ οι τρόποι εκμάθησης είναι πολλοί και διαφορετικοί: δια ζώσης ή online, μέσω τηλεδιάσκεψης zoom, αυτόνομη εκμάθηση με την πλατφόρμα AVE Global, Aula Virtual de Español ακόμα και χωρίς επιβλέποντα καθηγητή κ.ά. Οι απομακρυσμένοι τρόποι διδασκαλίας μάλιστα εξυπηρετούν ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα.

Σε γενικές γραμμές, για να προσεγγίσει με επιτυχία κάποιος το επίπεδο ισπανικών που ζητούν στα πανεπιστήμια ή στις επιχειρήσεις, θα χρειαστούν 12 έως 26 μήνες, ανάλογα με την ενασχόληση, την προσπάθεια και το χρόνο που θα αφιερώσει για τον στόχο του.
149167052_m
Το εσωτερικό της Βασιλικής της Santa Maria del Pi στη Βαρκελώνη, είναι εντυπωσιακό
Κύτταρο πολιτισμού
Όλοι οι μαθητές έχουν δωρεάν πρόσβαση στην πιο σημαντική ισπανική δανειστική βιβλιοθήκη στη Ελλάδα την βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέττι του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και ενημερώνονται για το  πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων σχετικά με τον ισπανοαμερικανικό κόσμο τόσο ιστορικού, όσο και σύγχρονου χαρακτήρα (κινηματογραφικές προβολές, κονσέρτα, διαλέξεις, συζητήσεις, συνέδρια, εκθέσεις κ.ά.).

Το Θερβάντες παραδίδει επίσης μαθήματα ελληνικών σε ισπανόφωνους, λογοτεχνική μετάφραση, οργανώνει θεματικά εργαστήρια, ειδικά τμήματα για επιχειρήσεις κ.ά. Επίσης, διαχειρίζεται τα δύο πιο αξιόλογα διπλώματα ισπανικών: το πιστοποιητικό SIELE και το δίπλωμα DELE (Διπλώματα Ισπανικών ως Ξένης Γλώσσας) δίνοντας επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας ενώ διαθέτει τμήματα σύμφωνα με την κλίμακα των επιπέδων του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

191876314_m

Τα Διπλώματα Ισπανικών DELE
Τα DELE είναι τίτλοι του Υπουργείου Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ισπανίας. Τα διεθνώς αναγνωρισμένα διπλώματα DELE, πιστοποιούν το επίπεδο γνώσης του υποψήφιου ανεξάρτητα από το πού και πότε έμαθε ισπανικά.
Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός διαστήματος περίπου τριών μηνών και οι υποψήφιοι έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω της ιστοσελίδας των διπλωμάτων Ισπανικών DELE και μέσα από το αυστηρά προσωπικό τους προφίλ, έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώσουν την επίσημη βεβαίωση επιτυχίας.
Οι επιτυχόντες στη συνέχεια λαμβάνουν το επίσημο δίπλωμα Ισπανομάθειας του Υπουργείου Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εκτυπώνεται από το Εθνικό Τυπογραφείο της Ισπανίας.
IMG_3028a
Διεθνής Υπηρεσία Αξιολόγησης Ισπανικής Γλώσσας (SIELE)
Το SIELE πιστοποιεί την γνώση των ισπανικών και απευθύνεται σε νέους και ενήλικους που μαθαίνουν την Ισπανική ως ξένη, δεύτερη ή ακόμη και ως μητρική τους γλώσσα.  
Δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από το Instituto Cervantes Instituto Cervantes (IC), το Πανεπιστήμιο Nacional Autónoma de México (UNAM), το Πανεπιστήμιο της Salamanca (USAL) και το Πανεπιστήμιο του Buenos Aires (UBA), διασφαλίζοντας έτσι τη δυναμική παρουσία της γλωσσικής ποικιλίας των Ισπανικών.

Η εγγραφή και η πραγματοποίηση των εξετάσεων γίνονται ηλεκτρονικά και ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής του διαγωνίσματος.
Τα αποτελέσματα αποστέλλεται το αργότερο μετά από τρεις εβδομάδες και ο υποψήφιος μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή μπορεί να εκτυπώσει το πιστοποιητικό ή τη βαθμολογία του που έχουν ισχύ πέντε ετών.

IMG_3112a

Ένα ολοκαίνουργιο παράρτημα στη Θεσσαλονίκη!
Από φέτος, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, χάρη σε συμφωνία συνεργασίας με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, επεκτείνει την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη με δια ζώσης και διαδικτυακά μαθήματα για παιδιά και ενήλικες. Το νέο παράρτημα βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου 26 στον 2ο όροφο.  Για περισσότερες πληροφορίες: info.salonica@cervantes.es , τηλ. 2310 234529


Info: Εγγραφές όλο το χρόνο, Σκουφά 31, Κολωνάκι, τηλ. 210 3634117, www.atenas.cervantes.es/gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης