Η Τρίτη Τάξη της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε αντιπρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο

Η Τρίτη Τάξη της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε αντιπρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο

Η ομόφωνη απόφαση σημαίνει ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είναι αντιπρόεδρος της Τάξης για το 2023 και πρόεδρος της Τάξης για το 2024

Prokopis_Pavlopoulos
Η Τρίτη Τάξη της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεξε αντιπρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, η Τρίτη Τάξη -Τάξη Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών- εξέλεξε ομοφώνως αντιπρόεδρο τον Ακαδημαϊκό και τ. ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο. Γεγονός που σημαίνει ότι ο κ. Παυλόπουλος θα είναι αντιπρόεδρος της Τάξης για το 2023 και πρόεδρος της Τάξης για το 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 13ης Οκτωβρίου 2022, τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Επίτιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιο Παυλόπουλο ως Τακτικό Μέλος της, στην προκηρυχθείσα έδρα Δημοσίου Δικαίου (Διοικητικού Δικαίου-Συνταγματικού Δικαίου) στη Γ’ Τάξη των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος με την όλη ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία, το πλούσιο και υψηλού επιπέδου συγγραφικό και διδακτικό του έργο, αναδείχθηκε, χωρίς καμία αμφιβολία, σε εξέχοντα επιστήμονα του Δημοσίου Δικαίου. Επιπροσθέτως, είναι άξια μνείας η πολιτική του σταδιοδρομία, που είχε ως αποκορύφωμα την ανάδειξή του στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Πολιτείας, την οποία υπηρέτησε από το 2015 έως το 2020 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Άφαντος ο πατέρας Αντώνιος - Έρευνα για 4 κακουργήματα σε πρώην στελέχη της «Κιβωτού»

Συννεφιά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα


Τετ α τετ Ουίλιαμ με Μπάιντεν στη σκιά του σκανδάλου με τα ρατσιστικά σχόλια στο παλάτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης