Οι μαγικές ιστορίες των παιχνιδιών Lego και Playmobil

Οι μαγικές ιστορίες των παιχνιδιών Lego και Playmobil

Εσείς ξέρετε πώς δημιουργήθηκαν οι αγαπημένες φιγούρες των παιδικών μας χρόνων, Lego και Playmobil;

children-playing-with-lego-playing-room__1_

Όλοι έχουμε παίξει με τα πολύχρωμα πλαστικά τουβλάκια και έχουμε γίνει οι… αρχιτέκτονες των συναρπαστικών κόσμων που προσφέρουν τα Lego. Φυσικά, στα ταξίδια φαντασίας που έχουμε κάνει με την Playmobil έχουμε έρθει αντιμέτωποι με Βίκινγκς, πειρατές και κατασκόπους, είδαμε… ιπτάμενα άλογα, ρομπότ και έναν Ρωμαίο αυτοκράτορα, ενώ συναντήσαμε και έναν πεινασμένο Τ Ρεξ. Για αυτούς αλλά και για πολλούς ακόμα διασκεδαστικούς λόγους, Lego και Playmobil παραμένουν από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που συναρπάζουν τα παιδιά, ακόμα και σήμερα. Πόσα όμως ξέρετε για την ιστορία τους;

Η άγνωστη ιστορία των Lego

Τα Lego προέρχονται από το Billund της Δανίας και συγκεκριμένα από το εργαστήριο του Ole Kirk Christiansen, ο οποίος άρχισε να φτιάχνει ξύλινα παιχνίδια το 1932. Δύο χρόνια αργότερα ονόμασε την εταιρεία του Lego από τη δανική φράση leg godt («παίζω καλά»). Το 1949 η Lego παρήγαγε το πρώτο της πλαστικό τουβλάκι, έναν πρόδρομο αυτού που γνωρίζουμε σήμερα.

Κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1958 από τον γιο του Christiansen, Godtfred Kirk, ο οποίος αντικατέστησε τον πατέρα του ως επικεφαλής της εταιρείας.

20211118122213_lego_large_creative_box_10698__1_



Lego Classic: Large Creative Brick Box 10698 για 4+ Ετών

Τα τουβλάκια Lego σύντομα κυκλοφόρησαν σε όλη την Ευρώπη και το 1968 άνοιξε το πρώτο θεματικό πάρκο LEGOLAND στο Billund ενώ αργότερα δημιουργήθηκαν επιπλέον πάρκα σε άλλες τοποθεσίες διεθνώς. Το 1969 η εταιρεία ξεκίνησε να πουλά τη σειρά DUPLO με μεγαλύτερα τούβλα για μικρά παιδιά που δεν μπορούσαν ακόμα να χειριστούν τα κανονικά τουβλάκια Lego.

Εννέα χρόνια αργότερα η Lego παρουσίασε τα Minifigures, τα γνωστά χαμογελαστά κίτρινα ανθρωπάκια που αποτέλεσαν τακτικές παρουσίες στα θεματικά σετ παιχνιδιού της εταιρείας.

20210217101619_lego_ninjago_legacy_epic_battle_set_kai_vs_skulkin_71730



Lego Epic Battle Set – Kai vs. Skulkin

Το βασικό τουβλάκι της Lego έχει παραμείνει το ίδιο από τότε που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αυτό το απλό, φιλικό προς τα παιδιά σχέδιο έχουν διαποτίσει την κουλτούρα της παιδικής ηλικίας σε μεγάλο μέρος του κόσμου.

Η απρόσμενη δημιουργία των Playmobil

Το Playmobil δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σε μια περίοδο που οι τιμές του πετρελαίου ανέβαιναν, αυξάνοντας έτσι το κόστος κατασκευής πλαστικών. Τότε ήταν που μια εταιρεία έξω από την Νυρεμβέργης της Γερμανίας είχε την ιδέα να κάνει τα συνήθως μεγάλα πλαστικά παιχνίδια της πολύ μικρότερα.

Ο Horst Brandstätter σχεδίασε τα μικροσκοπικά παιχνίδια για να χωρούν στο χέρι ενός παιδιού και ήταν φτιαγμένα να μοιάζουν με κάτι που θα ζωγράφιζε ένα παιδί. Το παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του το 1974 στην Έκθεση Παιχνιδιών της Νυρεμβέργης.

Playmobil_Family_Fun_Oikogeneiaki_Skini_Camping-1



Playmobil Family Fun Οικογενειακή Σκηνή Camping για 4+ ετών

Οι τρεις πρώτες φιγούρες της Playmobil ήταν ένας εργάτης οικοδομής, ένας ιππότης και ένας κόκκινος Ινδός.

Οι περισσότεροι από τους κατασκευαστές παιχνιδιών θεώρησαν ότι τα παιχνίδια ήταν άσχημα και άσκοπα, αλλά ένας Ολλανδός χονδρέμπορος αποφάσισε να δώσει σε αυτά τα παιχνίδια μια ευκαιρία. Το προαίσθημά του ήταν σωστό και τρία χρόνια αργότερα οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια!

20190703143930_playmobil_123_dump_truck



Playmobil 123: Dump Truck

Τα παιδιά λάτρεψαν το γεγονός ότι μπορούσαν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες και σενάρια με κάθε είδους διαφορετικούς «ανθρώπους» σε διαφορετικές καταστάσεις.

Οι γυναικείες φιγούρες παρουσιάστηκαν μόλις το 1976, με μωρά και παιδιά να ακολουθούν το 1981. Η Playmobil παρουσίασε επίσης το Playmobil 123 για παιδιά μικρότερα των τριών ετών. Σήμερα, το Playmobil προσφέρει πάνω από 20 διαφορετικά τοπία παιχνιδιού και μαγικούς κόσμους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης