Θεοδωρικάκος: «Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την αστυνομία και την ασφάλεια των πολιτών»

Θεοδωρικάκος: «Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις την αστυνομία και την ασφάλεια των πολιτών»

Δεν αποτελεί μόνο συνταγματική επιταγή αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ελευθερία, τόνισε σε ομιλία του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

theodorikakos_takis1
Κεντρικός ομιλητής σε κομματική εκδήλωση με θέμα την ασφάλεια των πολιτών ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο του Αλίμου «Κάρολος Κουν», ο υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

«Η ασφάλεια για την Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο ιδεολογικό πρόταγμα ή εύηχα λόγια. Αλλά, καθημερινή, συντεταγμένη πολιτική. Είναι έργο με μετρήσιμο αποτέλεσμα» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «δεν αποτελεί μόνο συνταγματική επιταγή αλλά και προϋπόθεση για ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και ελευθερία. Χωρίς ασφάλεια, επομένως, δεν υπάρχει Δημοκρατία».

«Ασφάλεια -πρώτα και κύρια- από τα σύνορα της Πατρίδας μας. Τον Έβρο. Εκεί όπου η απειλή είναι συνεχής και διαρκής. Εκεί όπου καθημερινά εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορά μας»

«Μαθήματα ευαισθησίας, αλλά και προάσπισης της εθνικής, κυριαρχίας δε δεχόμαστε. Ιδίως από εκείνους που, στο παρελθόν, αναρωτιόντουσαν αν η θάλασσα έχει σύνορα και στο παρόν κατηγορούν την Αστυνομία μας, αναμασώντας την τουρκική προπαγάνδα», είπε ο υπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του.


 Ειδήσεις σήμερα:

Λευκός Οίκος: Μπάιντεν και Μακρόν έφαγαν με τις συζύγους τους - Στο «μενού» τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας

Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Μεγάλη η πιθανότητα κατολίσθησης ογκόλιθων σε μήκος ενός χιλιομέτρου

Άννα Μαρία Βέλλη για την κακοποίησή της από πρώην σύντροφό της - «Κοπάνησε το κεφάλι μου στο πάτωμα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης