Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα στην «Ολυμπία Οδό» - Δείτε βίντεο

Δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα στην «Ολυμπία Οδό» - Δείτε βίντεο

Πού εφαρμόζεται εκτροπή κυκλοφορίας στην Κακιά Σκάλα - Ειδικά drones συγκεντρώνουν εικόνες από τις  κατολισθήσεις για  να καθοριστούν οι ενέργειες καθαρισμού 

vraxos_ethniki_arthro_2
Η κακοκαιρία «Άριελ», η οποία πλήττει από χθες αρκετά σημεία της χώρας, «χτύπησε» και την Ολυμπία οδό, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Η καταρρακτώδης βροχόπτωση, η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη καθ' ολη τη διάρκεια της νύχτας σε συνδυασμό, πιθανόν, και με την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, ευνόησε την αποκόλληση βράχων, οι οποίοι έπεσαν γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα στο 48,5 χιλιόμετρο της Οδού, μετά το δεύτερο τούνελ στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Αθήνα. Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του έργου. 

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης (1/12) η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α δόθηκαν στην κυκλοφορία στην Αθηνών - Κορίνθου στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Νωρίτερα, στην αυτοψία του protothema.gr στο σημείο, οι οδηγοί δήλωναν ταλαιπωρημένοι και αγανακτισμένοι.


Κινέτα δηλώσεις οδηγών

 

«Κινούμαστε σημειωτόν και δεν ξέρουμε πότε θα φτάσουμε στον προορισμό μας» είπαν οδηγοί οι οποίοι υπομονετικά ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Κακιά Σκάλα


Κλείσιμο
Παλιά εθνική Κορίνθου


Πτώσης βράχων στην Αθηνών-Κορίνθου

IMG_6658
IMG_6659
IMG_6660


Η εξέλιξη με την κατολίσθηση, προκάλεσε συναγερμό και δυσχέρεια στην κίνηση σε όλο το μήκος του έργου (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα), με εκτροπές κυκλοφορίας προς την Παλιά Εθνική Οδό να επιβάλλονται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όσο το δυνατόν καλύτερα οι οδηγοί. 

Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε δυο φορές αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.
1669898864960916
1669898864960080
1669898864958662


Η κινητοποίηση ομάδων της Ολυμπίας Οδού ήταν άμεση και από νωρίς το πρωί μηχανικοί της Ολυμπίας οδού μαζί με αλπινιστές, επιχειρούν για να σταθεροποιηθούν τα πρανή στον βράχο της Κακιάς Σκάλας και να ξανανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα της Ολυμπίας οδού. Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαμε με την «Ολυμπία Οδό», στο σημείο πετούν και drones, τα οποία συγκεντρώνουν εικόνες, που στη συνέχεια θα αποστείλουν σε ειδικούς συνεργάτες στην Ελβετία, ώστε να λάβουν κατευθύνσεις από εμπειρνογνώμονες για το πώς θα καθαρίσουν τον βράχο και πώς πρέπει να κινηθούν σε επισφαλή σημεία του δρόμου, ώστε να παραδώσουν ξανά και σταδιακά στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα.

kineta-kinisi-054


Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Νωρίς το πρωί σήμερα, αποκολλήθηκε βράχος στην απόκρημνη περιοχή της Κακιάς Σκάλας, κομμάτια του οποίου κατέληξαν στο οδόστρωμα στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Αμέσως με εντολή της Τροχαίας εξετράπη η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αθήνα από τον κόμβο Κινέτας (55,8 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Για την ενημέρωση των οδηγών που κινούνται από Κόρινθο προς Αθήνα, η κυκλοφορία διεξάγεται αυτή την ώρα από την Π.Ε.Ο. και ήδη τοποθετούνται new jersey μεταξύ δεξιάς και μεσαίας λωρίδας, με στόχο να αποδοθεί η δεξιά λωρίδα στην κυκλοφορία. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το «ξεσκάρωμα» (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου.

Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Σε ότι αφορά την κίνηση, εφαρμόζεται από νωρίς το πρωί εκτροπή κυκλοφορίας προς την Παλιά Εθνική Οδό, από τον κόμβο Κινέτας (55,8 χλμ) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα, με την Ολυμπία Οδό να «παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

Επεξήγηση για τη δυσκολία του έργου: Το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να συγκεντρωθεί όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Το εύκολο μέρος είναι η απομάκρυνση του βράχου. Όμως μετά δεν θα είναι γνωστό από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή που ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να γίνει επέμβαση.

korinthos1

korinthos2
korinthos3


Ειδήσεις σήμερα:

Το «ευχαριστώ» της Δήμητρας στον πρωθυπουργό - «Προχωρήσατε τις υιοθεσίες, μπορούμε κι εμείς που ζούμε με HIV να κάνουμε παιδάκι»

Οι 4 στους 10 στην Ελλάδα πιστεύουν στη μαγεία και το μάτι - Τι ισχύει παγκοσμίως, δείτε χάρτη

Μπαράζ επιστολών με εκρηκτικά στην Ισπανία - Έστειλαν και στον Σάντσεθ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης