Κιβωτός του Κόσμου: «Θύμα» αγνώστων το γκράφιτι με την μορφή του πατρός Αντωνίου στο Μεσολόγγι

Κιβωτός του Κόσμου: «Θύμα» αγνώστων το γκράφιτι με την μορφή του πατρός Αντωνίου στο Μεσολόγγι

Το έργο είχε φιλοτεχνηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020 όταν στην προσπάθεια του ο γνωστός καλλιτέχνης και λιμενικος Γιώργος Παπαγεωργίου θέλησε να αποδώσει μορφή στην έννοια της λέξης «ΕΛΠΙΔΑ»

ΓΚΡΑ
Με κόκκινο σπρέι άγνωστοι, έσβησαν λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πατρός Αντώνιου, από το γκράφιτι που κοσμούσε εδώ και δυο χρόνια κτίριο στο Μεσολόγγι και ήταν αφιερωμένο στην «ΕΛΠΙΔΑ».

Το γκράφιτι έφερε την υπογραφή του σπουδαίου graffiti artist Γιώργου Παπαγεωργίου κι είναι η δεύτερη φορά που πέφτει «θύμα», καθώς λίγες εβδομάδες μετά την δημιουργία του, κάποιοι είχαν γράψει με σπρέι την ρήση του Νίκου Καζαντζάκη «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος».

Τη νέα εικόνα του γκράφιτι αποκάλυψε με δημοσίευμα του το aixmi-news.gr. Το έργο είχε φιλοτεχνηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2020 όταν στην προσπάθεια του ο γνωστός καλλιτέχνης και λιμενικος Γιώργος Παπαγεωργίου θέλησε να αποδώσει μορφή στην έννοια της λέξης «ΕΛΠΙΔΑ», με το πρώτο πρόσωπο που του ήρθε στο μυαλό να ήταν του πατρός Αντώνιου Παπανικολάου.

Φωτογραφίες από την δημιουργία ο καλλιτέχνης και η ομάδα του «31stillwriting» είχαν μοιραστεί στην σελίδα τους στο Facebook με την εξής ανάρτηση:
graffiti-pateras-antonios-1

«Το #ELPIDA_graffiti ταξιδεύει από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα ,κάθε μέρα και αλλού! Ευχαριστούμε!

Όταν προσωποποιείς την λέξη - έννοια ΕΛΠΙΔΑ, της προσθέτεις έμφαση, ώστε να γίνει ευρύτερα κατανοητή-αποδεκτή. Ο ταπεινός αγωνιστής και κληρικός Πάτερ Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου με έχει και εμένα προσωπικά συγκινήσει με το έργο του, αυτό το έργο της προσφοράς αγάπης και στήριξης στα παιδιά εδώ και χρόνια. Με κάνει να ελπίζω κι εγώ ως άνθρωπος για ένα καλύτερο αύριο. Οπότε και κάπως έτσι μπορώ να περιγράψω τις σκέψεις που μοιράστηκα με τους νέους Μεσολογγίτες, οι οποίοι με πλαισιώνουν και ζωγραφίζουν μαζί μου και για ακόμη μία φορά συνεργαστήκαμε για να αποδώσουμε το #ELPIDA_graffiti με τον πατέρα Αντώνιο ως μορφή θετικής προτροπής για αλληλεγγύη και προσφορά στον κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη στήριξης όλες τις ημέρες του χρόνου που έρχεται, το νέο 2020!».

Ο πατέρας Αντώνιος είχε ενημερωθεί για την συγκεκριμένη κίνηση, είχε δηλώσει ενθουσιασμένος ενώ είχε αποστείλει και την εξής επιστολή στους δημιουργούς του γκράφιτι:

«Αξιότιμε κύριε Παπαγεωργίου,

Παρακαλώ δεχθείτε τις θερμότατες ευχαριστίες μου για την τιμή που κάνατε σε εμένα και στην Κιβωτό του Κόσμου με το έργο σας. Η ταύτιση αυτή του προσώπου μου και των εννοιών της Ελλάδας και της Αγάπης που ήταν το μήνυμα το οποίο θελήσατε να περάσετε στην πόλη σας και στους συνανθρώπους μας γενικότερα , αντικατοπτρίζει τις αρχές που διέπουν το έργο μας και τον καθημερινό μας αγώνα να τις εμφυσήσουμε στα παιδιά που μεγαλώνουν κοντά μας. Μέσω της υπέροχης αυτής τοιχογραφίας σας, αναδεικνύετε το δύσκολο έργο της Κιβωτού.

Κλείσιμο
Ευχαριστούμε από καρδιάς εσάς και τους νέους καλλιτέχνες που σας πλαισιώνουν, εγώ προσωπικά και όλοι εδώ στην Κιβωτό του Κόσμου για την ευγενική σας αυτή κίνηση και για την πολύτιμη στήριξή σας προς τον Οργανισμό μας. Ο Θεός να έχει καλά εσάς και τους οικείους σας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου: «Ξηλώθηκε» ο στενός κύκλος του πατέρα Αντώνιου - Τι ψάχνουν στους λογαριασμούς


Βοστόνη: Αποδοκίμασαν τον Γουίλιαμ για τα ρατσιστικά σχόλια της νονάς του - Δείτε βίντεο

Βίντεο: Διαγωνιζόμενη έπαθε ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια των καλλιστείων στο Μεξικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης