bwin και Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: Πόρτα Ανοιχτή σε μια συνεργασία αγάπης!

bwin και Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: Πόρτα Ανοιχτή σε μια συνεργασία αγάπης!

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή για 50 διαδοχικά έτη προσπαθεί να δώσει έναν νέο κόσμο στους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και η bwin στέκεται περήφανα στο πλευρό της

50xronia
«Αν μπορούσες να αλλάξεις ένα πράγμα στον κόσμο, τι θα ήταν αυτό»; Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή για 50 διαδοχικά έτη προσπαθεί να διευκολύνει την καθημερινότητα ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση, μέσα από την ανάπτυξη και συστηματική παροχή πολυποίκιλων υπηρεσιών, προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που αποβλέπουν στην αντιμετώπιση αναγκών, την βελτίωση καταστάσεων. Η αγνότητα με την οποία οι άνθρωποι με εγκεφαλική παράλυση εκλαμβάνουν τον κόσμο γύρω τους συγκλονίζει και στόχος της Εταιρείας σε αυτές τις πέντε δεκαετίες είναι να επιτευχθεί μια προσέγγιση που αγγίζει κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων που δίνουν τη δική τους μάχη.

Περισσότερες από 4.000 οικογένειες έχουν εξυπηρετηθεί στα χρόνια που πέρασαν και τουλάχιστον 240 άτομα όλων των ηλικιών παρακολουθούν καθημερινά τα προγράμματα που προσφέρει το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Το 2022 αποτέλεσε μία χρονιά ορόσημο για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, η οποία γιορτάστηκε την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ», στην Αργυρούπολη, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της. Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, εκπρόσωποι της Πολιτείας, κοινωφελών ιδρυμάτων και συγγενών οργανώσεων, και πολλοί εκλεκτοί φίλοι που έχουν αναγνωρίσει και στηρίξει διαχρονικά το έργο της.

bwin και Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή μαζί από το 2018

Η ιδιαίτερη αναφορά της προέδρου της Εταιρείας, Δάφνης Οικονόμου στο γιο της Θέμο, το «αστέρι που φώτισε όλο το δρόμο», μέσα στα μόλις 17 χρόνια της ζωής του συγκλόνισε. Όπως και οι τίτλοι που δόθηκαν σε καθεμία από τις πέντε δεκαετίες ζωής της Εταιρείας: Ανεβαίνοντας σκαλοπάτια, Χτίζοντας Γέφυρες, Αποκτώντας Φίλους, Ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες μας, Πετώντας Ψηλά. Κάθε τίτλος και μια μάχη, μια νίκη, που βοήθησε δεκάδες ανθρώπους να έχουν αυτά που χρειάζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «συντάχθηκε» και η bwin, η οποία από το 2018 βάζει το λιθαράκι της, ώστε οι άνθρωποι με εγκεφαλική παράλυση να συνεχίσουν να γνωρίζουν έναν γενναίο, καινούριο κόσμο.

«Ό,τι κάνουμε, το κάνουμε από αγάπη», είχε τονίσει στην ομιλία της η Δάφνη Οικονόμου, όλοι όσοι είναι δίπλα στην «Πόρτα Ανοιχτή» το ασπάζονται κι επιθυμία είναι να προσφέρουν το κάτι παραπάνω για όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η bwin είναι περήφανη για τη σημαντική και πολυεπίπεδη αρωγή της σε ένα έργο πνοής, για τους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση, όπως η νέα Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη».

Μια οικογενειακή κατοικία, ένα σπίτι, στην οποία προσφέρεται εξειδικευμένη καθημερινή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη, αλλά και συμμετοχή σε ποικίλα προγράμματα ελεύθερου χρόνου προκειμένου να εξυπηρετούνται απόλυτα οι καθημερινές τους ανάγκες. Το τετραώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων, πληροί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές για την άνετη και ασφαλή υποστηριζόμενη διαβίωση των διαμενόντων.

Η bwin ήταν ένας από τους μεγάλους δωρητές του έργου «Αριάδνη»

Κλείσιμο
Η bwin, αποτελώντας έναν από τους καθοριστικούς υποστηρικτές της ανέγερσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή και βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων του Σωματείου καθ’ όλη τη διάρκεια δημιουργίας του μεγάλου έργου, όπου διήρκησε 19 μήνες.

Η Στέγη «ΑΡΙΑΔΝΗ» χτίστηκε χάρη στην καλή θέληση πολλών ανθρώπων, και χωρίς αυτήν την έμπρακτη και γενναιόδωρη συμμετοχή σε μία τόσο δύσκολη εποχή, απλώς δεν θα γινόταν ποτέ. Εκτός από την οικονομική υποστήριξη που προσέφερε η bwin, συγκινητική ήταν και η δράση της εθελοντικής της ομάδας στη συναρμολόγηση επίπλων και αντικειμένων της Στέγης, πραγματική εταιρική κοινωνική ευθύνη. Στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευθύνης #bwincares, ήταν και η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη», όπου η «Πόρτα Ανοιχτή» και το «ΚΕΕΠΑ Ορίζοντες» ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.

Η bwin, μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης «bwincares» υποστήριξε την λειτουργία του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή. Σκοπός του, η φιλοξενία, η κοινωνικοποίηση, η ψυχαγωγία και η ανεξαρτητοποίηση των εξυπηρετούμενων μας και ταυτόχρονα η ανακούφιση και η υποστήριξη των οικογενειών τους. Το κορυφαίο στοιχηματικό brand, στάθηκε αρωγός στο πλευρό και στήριξε τις ανάγκες λειτουργίας του Ξενώνα από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2018. Ήταν μόνο η αρχή…

«Η στήριξή μας στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, επιβεβαιώνει το όραμά μας να υποστηρίζουμε έμπρακτα τόσο τους ανθρώπους μας όσο και την κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε. Γνωρίζοντας καλά το αθόρυβο, αλλά και ουσιαστικό έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή, είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι για την πολυεπίπεδη στήριξη μας σε έργα πνοής που θα βοηθήσουν ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Η ανταπόκριση σε κοινωνικά ζητήματα είναι πρωταρχικός στόχος και η παρουσία μας στο πλευρό της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών την τελευταία τετραετία αντανακλά πλήρως αυτή την προσέγγιση», τόνισε η CSR manager της bwin.gr, Μαρία Κούρταλη.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης