Μηταράκης στη Γενεύη: Εθνική προτεραιότητα της Ελλάδας η εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης

Μηταράκης στη Γενεύη: Εθνική προτεραιότητα της Ελλάδας η εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακίνησης

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει στους λαθροδιακινητές να αποφασίζουν ποιοι θα εισέρχονται σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος» - Δείτε βίντεο

mitarakis_notis
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, συμμετέχει στην 113η συνεδρίαση του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που λαμβάνει χώρα στη Γενεύη. Έστειλε σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτρέψει στους λαθροδιακινητές να αποφασίζουν ποιοι θα εισέρχονται σε ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης, κατά την τοποθέτησή του, ευχαρίστησε στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την ενεργή συμμετοχή του και την αρωγή του προς την Ελλάδα κατά την δύσκολη για το μεταναστευτικό, τελευταία δεκαετία, σημειώνοντας πως έχει γίνει σημαντικό έργο για τις εγκαταστάσεων για τα ασυνόδευτα ανήλικα, τη διαχείριση των δομών, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα προγράμματα ένταξης και τις εθελοντικές επιστροφές.

Όπως είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, οι κρίσεις οι οποίες επιδεινώνουν το μεταναστευτικό είναι πολλές, όπως η κλιματική αλλαγή, ο υπερπληθυσμός και η επισιτιστική ανασφάλεια. Παράλληλα σημείωσε πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προετοιμαστεί προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες που την έχουν ανάγκη, ανθρωπιστικές βίζες όπου απαιτείται καθώς και νόμιμες οδούς μετανάστευσης, με την Ελλάδα, όπως σημείωσε να είναι έτοιμη να συμβάλλει, αρκεί αυτές οι προσπάθειες να είναι σύννομες με το Διεθνές Δίκαιο και να μοιράζουν τις ευθύνες δικαίως ανάμεσα στις χώρες.

Δείτε βίντεο:

20221130 IOM 113th Council, Notis Mitarachi's speech


Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η Ελλάδα η οποία διαχειρίστηκε την προηγούμενη δεκαετία δυσανάλογα μεταναστευτικά βάρη για τις δυνατότητές της, εφάρμοσε μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, προστατεύοντας τα σύνορα και ελέγχοντας την παράνομη μετανάστευσης με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ενώ άνοιξε και οδούς για τη νόμιμη μετανάστευση, αναφέροντας τις συμφωνίες με το Μπαγκλαντές και την Αίγυπτο.

Κλείσιμο
«Είναι εθνική μας προτεραιότητα να εντοπίσουμε και να εξαρθρώσουμε τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμο να διατηρηθεί η ακεραιότητα του συστήματος Ασύλου και της Συνθήκης της Γενεύης.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλυτο πρόβλημα το άγνωστο ρήγμα στην Εύβοια - «Τα 5R είναι πονηρό μέγεθος»

Κροκόδειλος κατακρεούργησε κι αποκεφάλισε 8χρονο μπροστά στα μάτια των δικών του

Ο 26χρονος Αλβανός πρώτα έχασε τον έλεγχο και μετά παρέσυρε την Έμμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης