Σχέδιο ενίσχυσης των εθελοντικών επιστροφών μεταναστών συζήτησαν Μηταράκης - Frontex

Σχέδιο ενίσχυσης των εθελοντικών επιστροφών μεταναστών συζήτησαν Μηταράκης - Frontex

O υπουργός Μετανάστευσης συνάντησε τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, αρμόδιο για τις επιστροφές, Λαρς Γκέρντες

mitarachi-frontex
Την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ενίσχυση των εθελοντικών επιστροφών μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους συναποφάσισαν το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η Frontex.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε σημερινή συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, αρμόδιο για τις επιστροφές, Λαρς Γκέρντες, συμφωνήθηκε ο ευρωπαϊκός οργανισμός να παρέχει εργαλεία και τεχνική υποστήριξη, σε διοικητικό και επιχειρησιακό επίπεδο, σε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για τις εθελοντικές επιστροφές.

Το σχετικό σχέδιο δράσης αναμένεται να υπογραφεί στις Βρυξέλλες και αμέσως μετά θα συσταθεί ειδική ομάδα για την παρακολούθηση της υλοποίησης του, στην οποία θα μετέχουν το Ευρωπαϊκό Κέντρο Επιστροφών της Frontex και στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξάλλου, αύριο ο υπουργός Μετανάστευσης θα ταξιδέψει στη Γενεύη για να συμμετάσχει ως ομιλητής στην 113η συνεδρίαση του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ειδήσεις σήμερα

Προφυλακίστηκε ο 26χρονος για τον θάνατο της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη

Δεν θα επιτρέψουμε η απόφαση του ΣτΕ να γίνει δυναμίτιδα στη δημόσια υγεία, λέει ο Πλεύρης

Τραγωδία στην Ίσκια της Ιταλίας από την κατολίσθηση – Στους 8 οι νεκροί, δείτε συγκλονιστικά βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης