Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι ώρα για εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια», είπε στον ανακριτή ο 26χρονος

Θεσσαλονίκη: «Δεν είναι ώρα για εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια», είπε στον ανακριτή ο 26χρονος

Μόλις πέντε λεπτά έμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο 26χρονος που κατηγορείται για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης φοιτήτριας - Στον ανακριτή και η 19χρονη συνοδηγός

thess_21_xroni_new_xr
Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί ο 26χρονος Αλβανικής καταγωγής που παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο την 21χρονη φοιτήτρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο 26χρονος πέρασε το "κατώφλι" ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, έμεινε μόλις για πέντε λεπτά στο ανακριτικό γραφείο. Το μόνο που φέρεται να είπε είναι "θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια. Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις", ενώ κατέθεσε και ένα υπόμνημα με αιτήματά του.

Μετά την εξέλιξη με τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας από τα Χανιά, η δίωξη που του είχε ασκηθεί διαφοροποιήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και πλέον διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Για την κακουργηματική πράξη προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Επιπλέον, στον 26χρονο επιδόθηκε απόφαση για απέλαση από την χώρα, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην χώρα χωρίς άδεια παραμονής και για αυτό κρατείται από την περασμένη Πέμπτη. Σημειώνεται ότι η απόφαση απέλασης θα ισχύσει μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, αφού ο 26χρονος αναμένεται να κριθεί προφυλακιστέος.

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε λίγο πριν από τις 10.00 και η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος και αυτήν την ώρα απολογείται. Στη συνέχεια οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν μαζί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή κοπέλα που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου με βαρύτατα τραύματα, "έσβησε" το πρωί της Κυριακής βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της. Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα της, «η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα και φεύγοντας ήθελε να κάνει το δικό της θαύμα, να χαρίσει ζωή».

Κλείσιμο
Ο πατέρας της ατυχής φοιτήτριας, τόνισε στον Alpha ότι «ένας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό».

Η κηδεία της 21χρονης, η οποία σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αναμένεται να γίνει στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός, ότι η νεαρή κοπέλα παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο στην Καμάρα, λίγες ώρες αφότου έφυγε από την οικογένειά της και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

«Το κοριτσάκι μου ήταν στην αγκαλιά της οικογένειάς της μέχρι τις 11 το βράδυ και ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον χάρο», είχε πει χαρακτηριστικά στο protothema.gr, η μητέρα της 21χρονης.



Ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη ο πατέρας μετά τη φωτιά στον Κολωνό - Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 5χρονου

280 ακίνητα και €10 εκατ. έχει η Κιβωτός του... Νώε

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξανά γυμνή, «χειροκροτήστε με» λέει στους επικριτές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης