Κιβωτός του Κόσμου: Μπαίνουν άμεσα οι ορκωτοί ελεγκτές και «ξεσκονίζουν» ταμεία και λογαριασμούς

Κιβωτός του Κόσμου: Μπαίνουν άμεσα οι ορκωτοί ελεγκτές και «ξεσκονίζουν» ταμεία και λογαριασμούς

Με γοργά βήματα θα τρέξει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών

kivwtos-m
Η συζήτηση που έγινε σήμερα για σχεδόν τρεις ώρες από τα μέλη του ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» υπό τη νέα πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου ήταν εφ' όλης της ύλης, με το Δ.Σ. να αναλαμβάνει πλέον δράση.

Άμεσα ξεκινά ο εσωτερικός διαχειριστικός έλεγχος για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου. Όπως μετέδωσε το δελτίο του Star, από την Παρασκευή πιάνουν δουλειά οι ορκωτοί ελεγκτές μίας από τις τέσσερις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη πάρει κάποια φύλλα με στοιχεία ταμειακών καταστάσεων και λογαριασμών, αλλά προφανώς οι ελεγκτές θα ζητήσουν κι άλλα και θα κάνουν τα βιβλία... φύλλο και φτερό. Σημειωτέον, χθες η κ. Μαρτίνου παρέλαβε κάποια πρώτα στοιχεία από μια γυναίκα που ήταν μέλος στο απελθόν Δ.Σ και η οποία έχει την ευθύνη της λειτουργίας των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κιβωτού.

Παράλληλα, με γοργά βήματα θα τρέξει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών, γι' αυτό και μέλη του νέου Δ.Σ. θα γυρίσουν τις δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα για να καταγράψουν τα δεδομένα. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις ανάγκες των πάνω από 130 παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, μιας και η αρνητική δημοσιότητα που έχει προκαλέσει η υπόθεση τα επηρεάζει. Σε κάθε περίπτωση, από το Δ.Σ. της Κιβωτού διαμηνύουν ότι οι λειτουργικές ανάγκες της Οργάνωσης θα καλυφθούν πλήρως, ενώ η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά.

Συντονιστικό ρόλο θα έχει από εδώ και πέρα η πρόεδρος του Δ.Σ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου που αναλαμβάνει και την επικοινωνία, ενώ ρόλο στις νομικές υποθέσεις της οργάνωσης θα έχει ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Μετά το τέλος της σχεδόν τρίωρης συνεδρίασης που έγινε στα γραφεία της οργάνωσης Μαζί για το Παιδί, της οποίας προϊσταται η κ. Μαρτίνου, η νέα πρόεδρος της Κιβωτού ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση θα είναι συνολική. «Θα γίνει αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, εργαζόμενοι, παιδιά, εθελοντές, οικονομικά στοιχεία. Θα γίνει αξιολόγησε παντού. Θα πάμε μέχρι το τέλος του έτους», είπε η κ. Μαρτίνου.

«Είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, μοιράσαμε τις αρμοδιότητες. Έχουμε αναλάβει πολύ ζεστά το θέμα αυτό. Όπως είπα και χθες ο σκοπός είναι να παραμείνει η Κιβωτός ζωντανή, ενεργή, με πολύ δυνατά συστήματα που θα εφαρμοστούν και παρακαλώ όλο τον κόσμο και τα ΜΜΕ που τόσα χρόνια ήταν στο πλάι της Κιβωτού να μην φύγει κανείς», τόνισε η νέα πρόεδρος του Δ.Σ.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Έφυγα γιατί τρόμαξα ότι θα με απελάσουν» λέει ο οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη

Δίκη Φιλιππίδη - «Με κάλεσε στο καμαρίνι, ήταν γυμνός από τη μέση και κάτω» κατέθεσε στέλεχος καναλιού

Τροχαίο στην λεωφόρο Μεσογείων: Θρήνος για τον αρχισμηνία - Έτρεχε για να προλάβει το λεωφορείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης