Kαταγγελίες για σεξιστικές επιθέσεις από σχολικό φύλακα στα ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

Kαταγγελίες για σεξιστικές επιθέσεις από σχολικό φύλακα στα ΕΠΑΛ Αμαρουσίου

Οι καταγγέλλοντες κάνουν επίσης λόγο για ελλιπή φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος λόγω της αδιαφορίας και της προβληματικής συμπεριφοράς του φύλακα

epal_am_1
Καταγγελίες από γονείς και μαθητές στο σχολικό συγκρότημα 1ου, 2ου και 3ου ΕΠΑΛ Αμαρουσίου σχετικά με την προβληματική συμπεριφορά φύλακα έχουν φτάσει στο γραφείο Δημάρχου και στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου ο οποίος παρά τα όσα του καταλογίζονται μεταξύ των οποίων και σεξιστικές λεκτικές επιθέσεις, παραμένει στη θέση του. Στην επιστολή τους προς τις αρμόδιες Αρχές γίνεται λόγο για σεξιστικά σχόλια σε μαθήτριες αλλά και για την ελλιπή φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος εξαιτίας της επαγγελματικής αδιαφορίας του φύλακα.

Συγκεκριμένα οι καταγγέλλοντες αναφέρουν μεταξύ άλλων: «έχει πολλαπλώς και λεπτομερώς τεθεί το ζήτημα που παραμένει άλυτο έως σήμερα και αυτό είναι η ελλιπής φύλαξη του συγκροτήματος, αλλά και η μηδαμινή εκτέλεση των καθηκόντων από πλευράς του σχολικού φύλακα. Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά τον Οκτώβριο του 2019 ο ίδιος κύριος έκανε κατάληψη στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ και εκκλήθη η αστυνομία προκειμένου να τον συνετίσει και να αφαιρέσει τις αλυσίδες ώστε να λειτουργήσει κανονικά το σχολείο. Επιπροσθέτως μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έκαναν καταγγελία για σεξιστικά σχόλια του κυρίου απέναντι σε μαθήτριες αλλά και για διάφορες άλλες αμφιλεγόμενες αντιλήψεις/πράξεις του, καταγγελία η οποία σας κοινοποιήθηκε και από το διευθυντή του σχολείου».

Και συνεχίζουν στην επιστολή οι καταγγέλοντες: «Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον ότι έχουμε να κάνουμε με ένα δημοτικό/δημόσιο υπάλληλο που απλά παραμελεί τα καθήκοντά του αλλά με την παραμονή- μέσα στο ευαίσθητο περιβάλλον του σχολείου- ενός πνευματικά και ψυχολογικά ασταθούς ανθρώπου η δράση και οι πρωτοβουλίες του οποίου έχουν ανησυχητικές συνέπειες σε όλα τα μέρη του συνόλου της σχολικής κοινότητας όπως: Τίθεται σε κίνδυνο η σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα των μαθητών καθώς ο κύριος επιτρέπει απερίσκεπτα την είσοδο εξωσχολικών ατόμων εντός του σχολείου ή επιτρέπει την έξοδο μαθητών εν ώρα λειτουργίας και επιπλέον προκαλεί αναστάτωση στους μαθητές με τα προκλητικά λεγόμενά του. Τίθεται σε κίνδυνο η επαγγελματική και ηθική αξιοπρέπεια των καθηγητών/διευθυντών και των λοιπών υπευθύνων οι οποίοι θα τεθούν υπόλογοι για οποιοδήποτε δυσάρεστο συμβάν προκύψει εντός του σχολείου με σοβαρές νομικές και επαγγελματικές συνέπειες για τους ίδιους».

Επίσης επισημαίνουν ότι με την παρουσία του συγκεκριμένου φύλακα τίθεται σε κίνδυνο οι κτιριακές εγκαταστάσεις αφού μπορεί ο οιοσδήποτε εξωσχολικός να μπει και να κάνει ό,τι θέλει. Οι καταγγέλοντες στην επιστολή τους θέτουν και μερικά κρίσιμα ερωτήματα όπως γιατί παραμένει στη θέσητου ένα άτομο με προβληματική συμπεριφορά παρά τις καταγγελίες μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ για σεξιστικά σχόλια, αντιλήψεις και πράξεις παραμένει στο σχολείο και δεν έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας μέχρι να διερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες. Πριν από ένα μήνα σε κατάληψη που είχαν κάνει μαθητές του σχολικού συγκροτήματος είχαν θέσει στα αιτήματά τους και την άμεση αντικατάσταση του συγκεκριμένου φύλακα ο οποίος συνεχίζει παρά τις αντιδράσεις να εργάζεται και το Δήμο να μην έχει πάρει καθόλου μέτρα ειδικά μετά τις καταγγελίες για σεξιστικές λεκτικές επιθέσεις.




Ειδήσεις σήμερα:

Τουρίστρια σκαρφάλωσε σε πυραμίδα των Μάγια και παραλίγο... να τη λιντσάρουν - Δείτε βίντεο

«Έτσι έκανα τους τέσσερις φόνους» - Η ομολογία της 45χρονης οικιακής βοηθού από τη Ρόδο

Παιδάκι διέφυγε από παιδικό σταθμό και «τρύπωσε» σε ξένο αυτοκίνητο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης