«Πλιάτσικο» σε εκκλησίες της Κεντρικής Μακεδονίας - Έκλεβαν από καμπάνες μέχρι πολυελαίους

«Πλιάτσικο» σε εκκλησίες της Κεντρικής Μακεδονίας - Έκλεβαν από καμπάνες μέχρι πολυελαίους

Συνελήφθησαν ένας 43χρονςο κι ένας 49χρονος

Naousa-ierosyloi3
Σοκάρουν οι εικόνες από τα θρησκευτικά αντικείμενα που είχαν αρπάξει δυο Έλληνες ιερόσυλοι, οι οποίοι είχαν διαρρήξει δέκα εκκλησίες και ένα εξωκλήσι σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νάουσας μετά από συντονισμένες ενέργειες.

Οι δράστες, ένας 43χρονος και ένας 49χρονος, εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης να επιβαίνουν σε όχημα και κατά την έρευνα βρέθηκαν μέσα σε αυτό διάφορα εκκλησιαστικά είδη και μία... καμπάνα, τα οποία είχαν κλέψει νωρίτερα από τρεις ναούς σε περιοχές της Ημαθίας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη κόφτες μετάλλων, λοστοί, μια πένσα, μια βαριοπούλα, ένα κατσαβίδι, γάντια και μία μικρή σκάλα.

Naousa-ierosyloi2



Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούλιο του 2022 είχαν διαπράξει άλλες επτά διαρρήξεις σε εκκλησίες και μία σε εξωκλήσι σε περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας, αρπάζοντας τρεις καμπάνες, κηροστάτες, κηροπήγια, πολυέλαιους και διάφορα άλλα μεταλλικά εκκλησιαστικά είδη που η συνολική αξία τους ξεπερνά τα 43.000 ευρώ, καθώς και 100 ευρώ από τα παγκάρια.

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των ναών. Οι ιερόσυλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που τους άσκησε δίωξη για κλοπές από κοινού και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν λεηλατήσει και άλλες εκκλησίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Φέτερμαν στο πλευρό της Ελλάδας: Θα στηρίξω τον αγώνα των Ορθοδόξων, να γίνει μουσείο η Αγιά Σοφιά

Στη φυλακή ο 43χρονος ηλεκτρολόγος μετά την απολογία του για τον βιασμό της 12χρονης

Θα κατέβει υποψήφιος ο Τραμπ μετά τις κακές επιδόσεις των υποψηφίων του στις κάλπες;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης