Χαλκιδική: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, πυροβόλησα για εκφοβισμό» ισχυρίστηκε ο 26χρονος για το αιματηρό επεισόδιο σε μπαρ

Χαλκιδική: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, πυροβόλησα για εκφοβισμό» ισχυρίστηκε ο 26χρονος για το αιματηρό επεισόδιο σε μπαρ

Είχαν τραυματιστεί δύο νεαροί από το άγριο επεισόδιο του 2021 - Ο 26χρονος καταδικάστηκε σε 12 έτη κάθειρξης, ενώ ο 21χρονος σε τριετή φυλάκιση με αναστολή - Καρέ-καρέ η στιγμή που «πέφτουν» οι σφαίρες

26χρονος81281
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αναβίωσε η υπόθεση με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου του 2021, έξω από καφέ-μπαρ στο  Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο νεαρών ατόμων.

Στο ειδώλιο κάθισαν δύο άτομα, ο 21χρονος που εμφανίζεται στο βίντεο να ανοίγει το τσαντάκι που φοράει χιαστί στον ώμο και ξεκινάει το επεισόδιο γρονθοκοπώντας τον δεύτερο κατηγορούμενο. Ο 26χρονος αφού δέχθηκε το δυνατό χτύπημα και έκανε μερικά βήματα πίσω, στη συνέχεια τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε συνολικά τέσσερις φορές.

Βίντεο ντοκουμέντο- Χαλκιδική : 25χρονος πυροβολεί εν ψυχρώ δυο 20χρονους έξω από μπαρ


Ο 26χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ως εκ τούτου επιστρέφει στη φυλακή, αφού το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Στην απολογία του ο 26χρονος ισχυρίστηκε ότι ήθελε να τρομάξει τον 21χρονο και τον φίλο του και ότι δεν είχε μαζί του το πιστόλι. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι το βρήκε έξω από το κατάστημα και το χρησιμοποίησε βρισκόμενος σε αυτοάμυνα, για να τρομάξει τους δύο νεαρούς. Ο δεύτερος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε τον καβγά και ότι χτύπησε στο πρόσωπο τον 26χρονο, καθώς πίστευε ότι κοιτούσε τη σύντροφό του.

Το βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας κοντινού καταστήματος και έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, είχε προκαλέσει σοκ καθώς αποτυπώνεται καρέ-καρέ το πώς ξεκίνησε το αιματηρό επεισόδιο και οι στιγμές πανικού που επικράτησαν έξω από το μπαρ, με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν για να ξεφύγουν από τους πυροβολισμούς.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας με το λευκό μπλουζάκι και το μαύρο γιλέκο πυροβολεί αρχικά στο πεζοδρόμιο και η σφαίρα εξοστρακίζεται. Επικρατεί ξανά πανικός, καθώς ο πιστολέρο στρέφει το όπλο του εναντίον του άνδρα που τον είχε χτυπήσει και ενός ακόμη. Πυροβολεί ξανά, αυτή τη φορά προς το μέρος τους και τους τραυματίζει. Ο 21χρονος που ξεκίνησε τον καβγά τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο 25χρονος φίλος του στους μηρούς και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Ο αστυνομικός που κλήθηκε στο σημείο του επεισοδίου, είχε καταθέσει στις 6 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης, ότι συνολικά έπεσαν τέσσερις πυροβολισμοί με τον 26χρονο κατηγορούμενο να ρίχνει δύο σφαίρες σε ευθεία βολή. Στο σημείο που έλαβε χώρα το συμβάν βρέθηκε και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ εντοπίστηκαν κάλυκες και βολίδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος για οδηγό λεωφορείου στον Ασπρόπυργο: Τον πυροβόλησαν ενώ οδηγούσε - Τρεις συλλήψεις

Ιστορικό ρεκόρ για τη Ρεβυθούσα - Εκφορτώθηκαν 60 φορτία LNG το α’ εξάμηνο

Όσα έγιναν στη συναυλία της Panik: Η συγκίνηση του Αργυρού, η αποθέωση για τον 50 Cent
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης