Επεισόδια στο ΑΤ Ομόνοιας: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί - Συνελήφθη ένας ανήλικος (φωτογραφίες)

Επεισόδια στο ΑΤ Ομόνοιας: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί - Συνελήφθη ένας ανήλικος (φωτογραφίες)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ  - Έβαλαν φωτιά σε κάδους, προκάλεσαν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα στον σταθμό του ηλεκτρικού στη Βικτώρια

επεισοδια7392
Ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν διάφορες οργανώσεις με αφορμή την καταγγελία 19χρονης για βιασμό από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομονοίας.

Αρχικά η ανακοίνωση αναφέρει ότι περίπου στις 18:00 το απόγευμα 700 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μοναστηρακίου και στις 19:00 ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και στη συνέχεια την Πλατεία Βικτωρίας.

ατ1
ατ2


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στις 19:30 και ενώ η πορεία βρισκόταν στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου, μια ομάδα 50 περίπου ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αποσπάσθηκαν από τον κορμό της πορείας και επιτέθηκαν με ρίψη μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ύψος της οδού Βερανζέρου, μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, με περιορισμένη χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απώθησαν και τα άτομα διασκορπίσθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

ατ3
ατ4
Κλείσιμο


Στη συνέχεια, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μια ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και επιτέθηκαν εκ νέου, στο ύψος της οδού Χαλκοκονδύλη, με ρίψη μολότοφ και άλλων αντικειμένων, στις αστυνομικές δυνάμεις που τους καταδίωκαν. Μετά από λίγο, οι άγνωστοι διαλύθηκαν προς την Πλατεία Βικτωρίας και εισήλθαν στον σταθμό του ηλεκτρικού, όπου προξένησαν φθορές σε ακυρωτικά μηχανήματα.

Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

ατ5
ατ6


Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην σύλληψη ενός ανηλίκου που κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και έκρηξη κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών υλών, διατάραξη της κοινής ειρήνης, απλή σωματική βλάβη και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, βία κατά υπαλλήλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: Η στιγμή που «πετάνε έξω» από το συνέδριο του ΚΚ Κίνας τον προκάτοχο του Σι Τζινπίνγκ!

Ληστής που αποφυλακίστηκε το θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο - Αναζητείται η σύζυγός του

Ορκίστηκε η κυβέρνηση της Μελόνι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης