Αγρίνιο: Ψάχνουν αν ο 28χρονος είχε ασελγήσει σε ανήλικους και στην Κρήτη!

Αγρίνιο: Ψάχνουν αν ο 28χρονος είχε ασελγήσει σε ανήλικους και στην Κρήτη!

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης κυκλοφορεί ελεύθερος, λόγω έλλειψης συντονισμού ανάμεσα στην στρατιωτική και την ποινική Δικαιοσύνη, αλλά και επειδή εκκρεμεί η ολοκλήρωση της έρευνας στο Ρέθυμνο

kravaritis2346
Για δύο λόγους κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος ο 28χρονος ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κραβαρίτης, που κατηγορείται ότι ασελγούσε στο μόλις 4 χρόνων αγοράκι που πρόσεχε η μητέρα του στο Αγρίνιο.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την έλλειψη συντονισμού μεταξύ της στρατιωτικής και της ποινικής Δικαιοσύνης. Ο δεύτερος, που είναι πολύ πιο σοβαρός, είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην Κρήτη, για να εξακριβωθεί αν τυχόν είχε παρασύρει στα «δίχτυα» του ανήλικα παιδιά, στα σχεδόν 8,5 χρόνια που βρισκόταν εκεί!

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός ζούσε στο Ρέθυμνο από το 2012 ως τις αρχές της περυσινής χρονιάς. Θεωρείτο από τα σπάνια ταλέντα στη θέση του, ενώ και ο ίδιος καμάρωνε γράφοντας στον «τοίχο» του στο Facebook ότι «είναι το καλύτερο αριστερό χαφ στην κατηγορία»! Οι υπεύθυνοι της Επισκοπής Ρεθύμνου τον είχαν ξεχωρίσει από τα τμήματα υποδομής της ομάδας Ελπίδες Αγρινίου, όπου είχε ξεκινήσει την αθλητική του καριέρα το 2008 και του έκαναν πρόταση να πάρει μετεγγραφή.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης την αποδέχθηκε και εγκαταστάθηκε στο Ρέθυμνο, όπου αγωνίστηκε αρχικά στα τμήματα υποδομής, στη συνέχεια στην Κ-19 και έπειτα στην πρώτη ομάδα της Επισκοπής. Το 2014 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και αγωνίστηκε στη Football League. Στις 15 Ιανουαρίου το 2015, πήρε μετεγγραφή για τον Άρη Ρεθύμνου με τον οποίο αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ρεθύμνου. Την αμέσως επόμενη ημέρα, μάλιστα, κέρδισε το... φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου!

Το κύμα αντιδράσεων που ξέσπασαν μετά την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του Δημήτρη Κραβαρίτη για τις κακοποιητικές σεξουαλικές πράξεις σε βάρος του 4χρονου παιδιού, δεν έχει προηγούμενο. Τη σελίδα του στο Facebook πλημμυρίζουν υβριστικά σχόλια και κατάρες, ακόμη και σε αναρτήσεις προηγούμενων ετών. Όμως, εκείνη που προκάλεσε την επέκταση της έρευνας στο Ρέθυμνο, είναι ενός χρήστη που υπήρξε μάρτυρας των "γούστων" του νεαρού ποδοσφαιριστή πριν από τρία χρόνια στην συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης! Να, τι έγραψε:

"Αύγουστος 2019 Καρέ, Ρεθύμνου
Τότε έτυχε να είμαστε στο πανηγύρι με κοινή παρέα. Πέρασε από δίπλα μας ένα κορίτσι 14 χρόνων, μου είπε: ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ.
Του λέω είναι μικρή.
Η απάντηση του: ΤΡΥΠΑ ΕΧΕΙ….
Που να φανταστώ…
Σου εύχομαι ολόψυχα ότι χειρότερο, και λυπάμαι και ντρέπομαι που έστω και για λίγο έτυχε να κάτσω σε κοινή παρέα μαζί σου… και δυστυχώς είναι πολλά κτήνη σαν κι εσένα εκεί έξω…
Επίσης λυπάμαι που δεν σε έβαλα στην θέση σου όταν έπρεπε… ΑΝΩΜΑΛΕ, ΚΤΗΝΟΣ, ΤΕΡΑΣ".
Facebook-minima-gia-Kravariti
Κλείσιμο

Το "τέρας" που αγκάλιαζε τον 4χρονο

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Κραβαρίτης μεταγράφηκε στην Αθλητική Ένωση Μεσολογγίου. Από το Μάρτιο ως τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς υπηρετούσε τη θητεία του σε κοντινή περιοχή. Στο διάστημα που ήταν φαντάρος φέρεται ότι κακοποιούσε το άτυχο παιδί, με την ανοχή της 52χρονης μητέρας του που παρείχε υπηρεσίες baby sitting στους γονείς του 4χρονου, με τους οποίους είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη τους!

Άλλωστε, οι δυο οικογένειες γνωρίζονταν καλά και μέσω των επαγγελματικών χώρων τους. Ο πατέρας του 4χρονου είναι γιατρός, ενώ και ο πατέρας του 28χρονου είναι απόφοιτος της Ιατρικής και Χειρουργικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Τορίνο και πολύ γνωστός στο Αγρίνιο, όπου πλέον ντρέπεται να κυκλοφορήσει, όπως και η σύζυγός του και η 25χρονη κόρη τους και αδελφή του ποδοσφαιριστή.

Το καλοκαίρι του 2021, οι γονείς θορυβήθηκαν από τις ζωγραφιές του ανήλικου γιου τους, που απεικόνιζαν ένα τερατόμορφο ον να αγκαλιάζει ένα παιδάκι και μια γυναίκα να στέκεται σε απόσταση. Όταν το αγοράκι άρχισε να αντιδρά βλέποντας στην τηλεόραση ανθρώπους να αγκαλιάζονται, αμέσως υποψιάστηκαν τι συνέβαινε και υπέβαλαν μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, που έδωσε εντολή στην Ασφάλεια Αγρινίου για έρευνα.

Το 4χρονο αγόρι εξετάστηκε από δυο πραγματογνώμονες, έναν παιδοψυχολόγο που όρισε η Εισαγγελία και έναν που διορίστηκε από την οικογένεια. Και οι δυο αποφάνθηκαν ότι υπήρχαν στοιχεία της σεξουαλικής κακοποίησης στο παιδί, το οποίο μετά από τόσους μήνες παρακολουθείται ακόμη από ειδικό για να ξεπεράσει το βαρύ ψυχολογικό τραύμα που υπέστη. Μαζί του, άλλωστε, διηγήθηκε σε έμπειρο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στα χέρια του γιου της νταντάς του.
Kravaritis-AEMesologgiou-_1_

Στο Στρατοδικείο η μητέρα

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών του 28χρονου, δεν αναφέρεται το όνομα της 52χρονης μητέρας του, πράγμα ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις! Αυτό συνέβη γιατί εμπλέκεται και εκείνη στην υπόθεση καθώς φέρεται ότι, όχι μόνο κάλυπτε τις φρικτές πράξεις του γιου της, αλλά και του επέτρεπε να έρχεται ξανά και ξανά στο σπίτι. Όμως, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα της απαγγελθεί κατηγορία και από ποιον φορέα.

Μητέρα και γιος κλήθηκαν στην Ασφάλεια όπου παρέδωσαν με υπόμνημα τις ανωμοτί καταθέσεις τους, ωστόσο επειδή ο 28χρονος υπηρετούσε την θητεία του, αρμοδιότητα είχε το Στρατοδικείο Ιωαννίνων. Σε αυτό διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης και ανατέθηκε σε στρατιωτικό ανακριτή, ο οποίος κάλεσε πρώτα τους γονείς του 4χρονου και στη συνέχεια τον Δημήτρη Κραβαρίτη μαζί με τη μητέρα του, για να δώσουν την δική τους εκδοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους φέρονται να υποστήριξαν ότι ποτέ δεν συνέβησαν αυτά για τα οποία κατηγορείται ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Κάπου εκεί, οι αρμοδιότητες της στρατιωτικής και της ποινικής δικαιοσύνης μπερδεύονται. Αν και δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του νεαρού ποδοσφαιριστή, δεν έχει γίνει ακόμη η σύλληψή του, καθώς αρμόδια για να την διατάξει είναι η στρατιωτική δικαιοσύνη και αυτό δεν έχει συμβεί, μέχρι στιγμής.

Γι' αυτό, άλλωστε, δεν εκδόθηκε διάταξη της Εισαγγελίας για την δημοσιοποίηση των στοιχείων της μητέρας του φερόμενου ως δράστη καθώς, αν της απαγγελθούν κατηγορίες, αυτό θα γίνει από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου και θα πρέπει να δικαστεί από πολιτικό δικαστήριο... Ο δικαστικός λειτουργός περιμένει να αποφανθεί για τις όποιες ευθύνες της ο στρατιωτικός εισαγγελέας, αλλά μπορεί και να μην δώσει εντολή να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες και το όνομά της, καθώς φαίνεται ότι δεν είχε εργαστεί σε άλλο σπίτι ως μπέιμπι σίτερ.

Το βέβαιο είναι ότι ο Δημήτρης Κραβαρίτης θα δικαστεί από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων, καθώς εκεί διενεργήθηκε η κύρια ανάκριση. Όμως, οι δικαστές που θα διεξάγουν τη δίκη θα προέρχονται από το Δικαστικό Σώμα και όχι στρατοδίκες. Πότε θα οριστεί η δίκη, παραμένει άγνωστο ακόμη. Ίσως, επειδή αναμένονται τα αποτελέσματα της προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγει μυστικά η Αστυνομία στο Ρέθυμνο.

Krabaitis-paidofilos34

Η αποκάλυψη της Μπεκατώρου

Υπενθυμίζεται ότι η ανατριχιαστική υπόθεση περιλαμβάνεται στις 200 μαρτυρίες κακοποίησης που είχε δημοσιοποιήσει στο site της, menowmetoo.gr η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου και έχουν καταγραφεί στην πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.

«Το αγοράκι τα πρωινά έμενε στο σπίτι του, με μια κυρία 52 ετών (νταντά). Στο χώρο υπήρχαν κάμερες για παρακολούθηση σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, εκτός από τις τουαλέτες. Ξαφνικά παρατηρήσαμε μια απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, την οποία και δε μπορούσαμε να κατανοήσουμε, θεωρώντας ότι το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές. Τελικά αποδείχτηκε μετά από καιρό ότι, όταν η νταντά έμενε μόνη με το παιδί, χωρίς την παρουσία των γονέων, ερχόταν ο γιος της, ο οποίος ήταν φαντάρος σε γειτονική πόλη, και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο 4 ετών αγοράκι. Το χειρότερο ήταν ότι η νταντά, μητέρα του δράστη, τους έπιασε, τον κάλυπτε και του επέτρεπε να έρχεται ξανά και ξανά στο σπίτι. Η νταντά ασκούσε ψυχολογική βία στο παιδί για να μη μιλήσει. Τελικά η κόλαση του μικρού παιδιού σταμάτησε όταν εκφράστηκε μέσω της ζωγραφικής και απεικόνισε όλα όσα συνέβαιναν στο σπίτι και αφορούσαν και τη νταντά και το φαντάρο γιο της. Μετά την πρώτη ζωγραφιά το παιδί εξετάστηκε από έμπειρους παιδοψυχιάτρους και έγινε η καταγγελία στις αρχές», είχε αναφέρει.

Ειδήσεις σήμερα

Κούγιας: «Σάπισαν στο ξύλο» την Πισπιρίγκου για να ομολογήσει

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια μετά τη συναυλία του Λεξ – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Θρήνος για τον καπετάνιο στην Πάτμο - «Το καράβι παρέσυρε το ρυμουλκό και το βύθισε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης