Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Χρούσος τιμάται με το διεθνές ενδοκρινολογικό βραβείο Transatlantic Alliance Award

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γιώργος Χρούσος τιμάται με το διεθνές ενδοκρινολογικό βραβείο Transatlantic Alliance Award

Το βραβείο, που εγκαινιάστηκε το 2021, απονέμεται σε επιστήμονες με σημαντική συμβολή στην ενδοκρινολογική έρευνα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

xroussos
Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοκρινολογίας (ΕΕΕ) ανακοίνωσε ότι ο καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Χρούσος έλαβε ακόμη μία διεθνή διάκριση, καθώς τιμάται με το διεθνές βραβείο Transatlantic Alliance Award για το 2023.

Το βραβείο, που εγκαινιάστηκε το 2021, απονέμεται σε επιστήμονες με σημαντική συμβολή στην ενδοκρινολογική έρευνα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (Ευρώπη και ΗΠΑ). Ο κ. Χρούσος, όπως επισημαίνεται από την ΕΕΕ, έχει εξέχουσα και ευρεία συνεισφορά στο πεδίο της Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού, ιδίως της Βιολογίας και Ιατρικής του Στρες.

«Το έργο του έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην κατανόησή μας για ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων ανθρώπινων διαταραχών, μεταξύ άλλων του άγχους και της κατάθλιψης, των διαταραχών διατροφής, της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου, των διαταραχών του ύπνου και των φλεγμονωδών αυτοάνοσων και αλλεργικών ασθενειών», όπως τονίζεται.

«Ο Γιώργος Χρούσος είναι ένας εξέχων επιστήμονας, ένας «γίγαντας» στο πεδίο του. Έχει συγγράψει πάνω από 1.000 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες και το έργο του έχει περισσότερες από 180.000 ετεροαναφορές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, καθηγητής Μάρτιν Ράινκε.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει τον Ιούνιο του 2023 στο Σικάγο.


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε o ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης στα 43 του από καρκίνο

Πέντε εντάλματα σύλληψης μέσα στις επόμενες ώρες για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Η πρεμιέρα του Maestro κέρδισε το κοινό και τα social media - Στο 34,8% η τηλεθέαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης