Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση ενός εκ των Αφγανών που έκοψαν το κεφάλι ομοεθνή τους

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση ενός εκ των Αφγανών που έκοψαν το κεφάλι ομοεθνή τους

Η υπόθεση ξεκινά το 2011, όταν τέσσερις Αφγανοί σκότωσαν ομοεθνή τους, τον ακρωτηρίασαν και τον πέταξαν στη χωματερή – Ο ένας εκ των δραστών ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξη 16 ετών

jailed
Σκληρή είναι η περιγραφή που κάνουν οι αρεοπαγίτες στην απόφασή τους για το ακέφαλο (ασώματος κεφαλή) γυμνό πτώμα Αφγανού στο οποίο είχαν κόψει με μπαλτά το κεφάλι, τα πόδια και τα χέρια και το είχαν πετάξει στη χωματερή των Άνω Λιοσίων μέσα σε μαύρη σακούλα το έτος 2011.

Τους αρεοπαγίτες τους απασχόλησε αυτή φρικιαστική υπόθεση, καθώς ένας εκ των τεσσάρων Αφγανών δραστών, ένας εξ αυτών που κρατούσε στο πάτωμα το σώμα του συμπατριώτη του για του κόψουν το κεφάλι, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 16 ετών. Ο συγκεκριμένος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2011 στη χωματερή των Άνω Λιοσίων μέσα σε μαύρη σακούλα απορριμμάτων βρέθηκε «ακέφαλο πτώμα σε ύπτια θέση, γυμνό και του είχαν αποκοπεί το κεφάλι, τα πόδια από το ύψος της λεκάνης και τα χέρια από τους ώμους, ενώ δεν έφερε άλλα εμφανή τραύματα». Τα μέρη του σώματος είχαν αποκοπεί με μπαλτά, όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια.

Με τη χρήση σκαπτικών μηχανημάτων, αναζητήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του πτώματος, χωρίς όμως οι έρευνες να αποδώσουν καρπούς.

Από τη διενεργηθείσα νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε ότι «η αιτία θανάτου του ανευρεθέντος άρρενος ακέφαλου πτώματος ήταν "ακρωτηριασμός- αποκεφαλισμός''».


Τον απήγαγαν και ζήτησαν λύτρα

Αναλυτικότερα, τον Αφγανό τον απήγαγαν 4 ομοεθνείς του κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού στην «Αττική».

Κλείσιμο
Τον έπιασαν, του έκλεισαν το στόμα, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα της Καλλιθέας. Από εκεί μιλώντας στην διάλεκτο Ουρντού (που χρησιμοποιείται στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν) ζήτησαν τηλεφωνικά από ομοεθνή τους που διέμεναν μαζί με τον απαχθέντα, λύτρα 10.000 ευρώ, προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Στο μεταξύ ενημερώθηκαν οι γονείς του απαχθέντα για τα λύτρα, ενώ χρησιμοποιώντας βία, εξανάγκασαν τον απαχθέντα να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πατέρα του και τον εξάδελφο του, για το θέμα των λύτρων. Σε τηλεφωνήματα που ακολούθησαν μειώθηκε το ποσό των λύτρων στα 7.000 ευρώ, ενώ ο απαχθείς στα τηλεφωνήματα αυτά, «κλαίγοντας ανέφερε ότι «υποβαλλόταν σε βασανιστήρια (τράβηγμα νυχιών με πένσα)» και ότι κατά το διάστημα της κράτησής του ήταν δεμένος με σχοινί. Οι γονείς του κατάφεραν να συγκεντρώσουν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ποσό που αποδέχθηκαν τελικά οι απαγωγείς. Προέκυψε όμως πρόβλημα στο να φτάσουν τα χρήματα στην Ελλάδα, τα οποία τελικά κατατέθηκαν σε Τράπεζα. Οι τέσσερις απαγωγής έκαναν ανάληψη του ποσού με την κάρτα του απαχθέντα.

Τον σκότωσαν όταν τους αναγνώρισε

Όμως, επειδή ο απαχθείς αναγνώρισε τους 4 δράστες, εκείνοι τον έριξαν στο πάτωμα και τρεις απαγωγείς είχαν πέσει πάνω του προκειμένου να μην μπορεί να κινηθεί, ενώ τέταρτος με μπαλτά του έκοψε το κεφάλι. Στην συνέχεια του έκοψαν τα χέρια και πόδια.

Ο ένας εκ των τριών δραστών απ’ αυτούς που είχαν πέσει πέσει πάνω στον απαχθέντα για να μπορέσουν να του κόψουν το κεφάλι, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 16 ετών, για τις αξιόποινες πράξεις:

1) της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία,

2) διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία,

3) εκβίαση κατά συναυτουργία και

4) ληστεία κατά συναυτουργία.

Από τις φυλακές Χανίων ο καταδικασθείς άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, αλλά όλοι οι λόγοι που επικαλέστηκε απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι από το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.





Ειδήσεις σήμερα:

Η 12χρονη από τον Κολωνό αναγνώρισε 10 βιαστές από φωτογραφίες ταυτότητας

Πάρις Χίλτον: «Με “κρατούσαν κάτω” και με κακοποιούσαν σεξουαλικά στο σχολείο της Γιούτα»

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ - βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης