Μεσσηνία: Παράνομος μετανάστης βρέθηκε με τέσσερα κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Μεσσηνία: Παράνομος μετανάστης βρέθηκε με τέσσερα κιλά κάνναβης και κοκαΐνη

Υπολογίζεται πως είχε αποκομίσει κέρδη πάνω από 90.000 ευρώ

Kalamata-kokaini-kannabi2
Από τις αρχές του 2022 δραστηριοποιείτο στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας ένας 37χρονος αλλοδαπός που, αν και βρισκόταν παράνομα στη χώρα, διατηρούσε δυο σπίτια στην Καλαμάτα για να κρύβει την πραμάτεια του!

Ο παράνομος αλλοδαπός συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, χάρη στην αξιοποίηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα και υπολογίζεται πως είχε αποκομίσει πάνω από 90.000 ευρώ από την πώληση των ναρκωτικών. Για να μην εντοπίζεται, χρησιμοποιούσε τηλεφωνικές συνδέσεις σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων» και επικοινωνούσε με τους αγοραστές με συνθηματικές κωδικές φράσεις.

Κατά την έρευνα που έγινε στο ένα σπίτι του 37χρονου, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους τριών κιλών και 907,5 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 119,8 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου "σοκολάτα", μια ζυγαριά ακριβείας και δυο κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε, καθώς και 5.960 που προέρχονταν από τα παράνομα κέρδη του.

Ακολούθησε έρευνα και στο δεύτερο σπίτι του 37χρονου, όπου συνελήφθη ένας 34χρονος συγγενής του γιατί στο υπνοδωμάτιό του βρέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 10,5 γραμμαρίων. Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, απόκρυψη και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Ειδήσεις σήμερα:

Παράθυρο συνάντησης Μπάιντεν με Πούτιν στη σκιά της Χερσώνας - Ανοιχτή η ανακατάληψη της Κριμαίας

Εκνευρισμός Ερντογάν μετά τη σκληρή απάντηση Μητσοτάκη για την κυριαρχία των νησιών

Βρετανία: Γυναίκα επανενώθηκε μέσω Facebook με την οικογένειά της... 50 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης