Δήμος Αθηναίων: Παρουσίασε πλεόνασμα 13,5 εκατ. ευρώ - Εγκώμια από τον οίκο Moody's

Δήμος Αθηναίων: Παρουσίασε πλεόνασμα 13,5 εκατ. ευρώ - Εγκώμια από τον οίκο Moody's

«Παράγουμε μετρήσιμο έργο, διαχειριζόμενοι τους οικονομικούς μας πόρους με διαφάνεια και υπευθυνότητα» επισήμανε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης

akinita_eurokinissi

Αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα, σημαντικό πλεόνασμα  ύψους 13,5 εκατ. ευρώ -για ακόμη μια χρονιά- και χαμηλά επίπεδα χρέους συνθέτουν την εικόνα των οικονομικών του Δήμου Αθηναίων, όπως αποτυπώνονται στον ισολογισμό του 2021, ο οποίος εγκρίθηκε -σήμερα- κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.  

Το πλεόνασμα μάλιστα επετεύχθη στις συνθήκες της πανδημίας με τα εσοδα ψαλιδισμένα ενώ ο Δήμος Αθηναίων διατηρεί και έναν σημαντικό «κουμπαρά» (αποθεματικά κεφάλαια), ύψους περίπου 54 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα της τελευταίας δεκαετίας -ύψους 28,9 εκατ. το 2020 και 27,65 εκατ. ευρώ το 2021- ενώ για το 2022 «τρέχει» ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 118,03 εκατ. ευρώ.

Για το 2023 το Επενδυτικό Πρόγραμμα αγγίζει τα 163,4 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο οίκος Moody's στην έκθεσή του Σεπτεμβρίου διατηρεί σταθερή την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων στο ΒΑ3, τοποθετώντας τον ανάμεσα στους καλύτερους δήμους ευρωπαϊκών πρωτευουσών. 

Μέσα στην υγειονομική κρίση η Moody’s είχε προχωρήσει το 2020 στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα του Δήμου Αθηναίων λαμβάνοντας υπόψη την αποτελεσματικότητα του πλαισίου δημοσιονομικής λειτουργίας του, την επάρκεια των υπηρεσιών του, τη συνετή διαχείριση του χρέους του σε συνδυασμό με τις προσπάθειες ταχύτερου περιορισμού του, την άριστη θέση ρευστότητας, την πλήρη ικανοποίηση των υποχρεώσεων σε σχέση με τις απαιτήσεις και τα διαθέσιμά του, και τη δυναμική που προκύπτει από τις επενδυτικές προοπτικές του.


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρή τουρίστρια που έπεσε από τον λόφο του Αρείου Πάγου

Τι αλλάζει στον προϋπολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

Εκτροχιάστηκε ο Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης