Συνάντηση Φλώρου με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου: Επί τάπητος η ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ

Συνάντηση Φλώρου με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου: Επί τάπητος η ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - ΗΠΑ

Η Ελλάδα συνιστά αξιόπιστο σύμμαχο στην ευρύτερη περιοχή και συνεισφέρει στην αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

04_oct_02_001
Με αντιπροσωπεία μελών της House Armed Services Committee (HASC) του Κογκρέσου των ΗΠΑ συναντήθηκε, σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, η αντιπροσωπεία, που αποτελείται από τον πρόεδρο της HASC γερουσιαστή 'Ανταμ Σμιθ, ως επικεφαλής, καθώς και τα μέλη του Κογκρέσου Νταγκ Λάμπορν, Τζιμ Κούπερ, Εντ Περλμούτερ, Στίβεν Παλάτσο, Βερόνικα Εσκομπάρ και Μάικ Τζόνσον, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ενώ συνοδευόταν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Στο χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε τη σπουδαιότητα της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ. Αναφέρθηκε, δε, στις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία ως προς την αρχιτεκτονική άμυνας και ασφάλειας του ευρωατλαντικού χώρου αλλά και ευρύτερα, τονίζοντας ότι η χώρα μας ήταν από τις πρώτες που την συνέδραμαν με την διάθεση ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας.

04_oct_02_002


Επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας και συνεισφέρει με τις Ένοπλες Δυνάμεις της στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της περιοχής, με την γενικότερη ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή της στις δράσεις και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά και με την συμμετοχή της σε διμερή και πολυμερή εταιρικά σχήματα σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και με χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Κλείσιμο
04_oct_02_004


Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα συνιστά αξιόπιστο σύμμαχο που προάγει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και συνεισφέρει στην αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ με την διαρκή εκτέλεση και συμμετοχή της σε πολυάριθμες δραστηριότητες επιχειρησιακής συνεκπαίδευσης, καθώς και με την συνεχή αναβάθμιση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων με στοχευμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα σενάρια και η απάντηση της Αθήνας στην απόπειρα ενεργοποίησης του Τουρκολιβυκού Μνημονίου

Ποιοι ζηλεύουν την Ιταλίδα; Τα «ξαδέρφια» της Μελόνι στην Ελλάδα

«Βυθισμένη» στο πένθος η Λεκάνη Καβάλας - Πότε θα γίνει η κηδεία της 31χρονης και του βρέφους της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης