Aυτή την Κυριακή το κορυφαίο αστυνομικό θρίλερ του Harlan Coben «Μόνο μια ματιά» είναι στο ΘΕΜΑ

Aυτή την Κυριακή το κορυφαίο αστυνομικό θρίλερ του Harlan Coben «Μόνο μια ματιά» είναι στο ΘΕΜΑ

Οι μεγαλύτερες ανατροπές έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις -και κυρίως από τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου: Ακόμη και μετά από δεκαετίες συμβίωσης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για το σύντροφό του.

XRWMA__14_
Ο γάμος και η οικογένεια μπορεί απλώς να είναι το άλλο όνομα της αβύσσου.

Στο αριστουργηματικό θρίλερ «Μόνο μια ματιά», ο Harlan Coben περιεργάζεται τον χειρότερο εφιάλτη των μακρόβιων σχέσεων: Ότι εκείνη ή εκείνος θα αποδειχθεί πως ποτέ δεν ήταν αυτό που έδειχνε.

Aυτή την Κυριακή το κορυφαίο αστυνομικό θρίλερ του Harlan Coben  «Μόνο μια ματιά» είναι στο ΘΕΜΑ


Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη Γκρέις Λάσον, μια συνηθισμένη, ανώνυμη γυναίκα, που ζει σε κάποιο ανώνυμο προάστιο μιας αμερικανικής πόλης μαζί με τον Τζακ, τον επί 21 χρόνια σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους. Κοιτάζοντας μια σειρά καινούργιων φωτογραφιών που είχε μόλις τυπώσει, η Γκρέις παρατήρησε κάτι παράξενο: Ανάμεσα στις νέες, υπήρχε μια μυστηριώδης, παλιά εικόνα.

Έμοιαζε να έχει τραβηχτεί πριν από περίπου 20 χρόνια, δηλαδή πριν από το γάμο της Γκρέις με τον Τζακ. Στη φωτογραφία είχαν απαθανατιστεί διάφορα πρόσωπα, όλα άγνωστα στη Γκρέις εκτός από ένα: Το σύζυγό της. Όταν εκείνος γύρισε το βράδυ στο σπίτι, η Γκρέις τού έδειξε τη συγκεκριμένη εικόνα. Κι εκείνος, αντί άλλης απάντησης, απλώς έκανε μεταβολή, μπήκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κλείσιμο
Μετά από το σοκ, μπερδεμένη και γεμάτη απορίες, η Γκρέις αρχίζει να αναζητά τα ίχνη του Τζακ, συνειδητοποιώντας σταδιακά ότι αυτός που ψάχνει δεν είναι ακριβώς ο σύζυγός της, αυτός που η ίδια πίστευε πως γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Επίσης, στην αναζήτηση του εξαφανισμένου Τζακ, η Γκρέις δεν είναι μόνη. Διότι, παράλληλα με εκείνην -αλλά για εντελώς διαφορετικούς λόγους- τον Τζακ ψάχνει επίμονα ο Έρικ Γου, ένας επαγγελματίας εκτελεστής. Ετσι, η Γκρέις Λάσον, από τη μία στιγμή στην άλλη, καλείται να διαχειριστεί την κατάρρευση ενός ολόκληρου κόσμου. Τίποτα από όσα θεωρούσε σταθερά και βέβαια δεν είναι πια όρθιο κι εκείνη παλεύει να μάθει την αλήθεια για τον Τζακ και το παρελθόν του άντρα που αγάπησε και εμπιστεύτηκε. Η Γκρέις δεν έχει πια καμία άλλη επιλογή, παρά να σώσει την οικογένειά της αλλά και να σωθεί η ίδια.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Harlan Coben «Μόνο μια ματιά».
IN_ARTICLE__1_

Ποιος είναι ο Harlan Coben

Harlan Coben: Ο συγγραφέας-φαινόμενο της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 75 εκατ. αντίτυπα, ο Harlan Coben δικαίως θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικών θρίλερ. Η ρεαλιστική αφήγηση, με το απλό ύφος και την, ενίοτε ιλιγγιώδη, ταχύτητα στο ρυθμό εναλλαγής των εικόνων που δημιουργεί στο μυαλό του αναγνώστη, ο Harlan Coben είναι ένας πραγματικός «μάγος» του μυθιστορήματος περιπέτειας στα ακρώτατα όρια του νόμου.

Ο Harlan Coben έχει γράψει 33 βιβλία μέχρι στιγμής, αρκετά από τα οποία έχουν διασκευαστεί σε σενάρια για ταινίες και σειρές που προβάλλονται είτε στις κινηματογραφικές αίθουσες είτε σε συνδρομητική πλατφόρμα, προσελκύοντας πλήθη θεατών. Οι οποίοι, όπως και εκατομμύρια αναγνώστες των μυθιστορημάτων σε όλο τον κόσμο, παραδίδονται στη μοναδική δεξιοτεχνία του Coben και την εντελώς ιδιαίτερη αντίληψή του για την αιώνια μάχη του καλού με τις σκοτεινές δυνάμεις του εγκλήματος.

Μάλιστα, το βιβλίο «Μη μιλήσεις σε κανέναν» έχει σημειώσει εξαιρετική επιτυχία, όταν μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Γάλλο σκηνοθέτη Γκιγιόμ Κανέ, αποσπώντας σημαντικά βραβεία στην Ευρώπη, ενώ στις ΗΠΑ παρέμεινε για αρκετές εβδομάδες στην κορυφή του box office για τα ξενόγλωσσα φιλμ.

Σήμερα ο Harlan Coben είναι 60 ετών. Γεννήθηκε το 1962 στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσι. Μεγάλωσε στο περιβάλλον μιας οικογένειας εβραϊκής καταγωγής, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Κολλέγιο Άμχερστ και στο ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του δοκίμασε να εργαστεί στο ταξιδιωτικό γραφείο του πατέρα του.

Ως συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, ο Coben έκανε τα πρώτα του βήματα με τα θρίλερ «Play Dead» το 1990 και «Miracle Cure» την αμέσως επόμενη χρονιά. Η αξία του αναδείχθηκε αμέσως, καθώς με τα πρώτα 4 μυθιστορήματά του ο Harlan Coben κατάφερε να γίνει ο πρώτος συγγραφέας που τιμήθηκε διαδοχικά με τα 4 πιο σπουδαία βραβεία για το είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας -το Anthony (1996), το Shamus (1997), το Edgar (1997) και το Barry (1998). Παρόμοιες διακρίσεις έχει αποσπάσει στην Ευρώπη, ενώ, για μια άλλη πτυχή της προσωπικότητάς του, τη δια βίου ανάμιξή του στο άθλημα του μπέιζμπολ -εφόσον υπήρξε αθλητής στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα με την ομάδα του Άμχερστ- ο Harlan Coben έχει κερδίσει μια θέση στο «πάνθεον», το Hall of Fame της Ένωσης Μπέιζμπολ Νέας Αγγλίας.

Ο Coben παραμένει πάντα κάτοικος Νιού Τζέρσι, όπου ζει με τη σύζυγό του, την παιδίατρο Anne Armstrong-Coben και τα 4 παιδιά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης