Θεσσαλονίκη: Η 58χρονη οδηγός που χτύπησε τον «Μπρούνο» πέρασε 70 λεπτά μετά από το ίδιο σημείο

Θεσσαλονίκη: Η 58χρονη οδηγός που χτύπησε τον «Μπρούνο» πέρασε 70 λεπτά μετά από το ίδιο σημείο

Σε δεύτερο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας της περιοχής, φαίνεται το μπλε αυτοκίνητο να διέρχεται ξανά από το σημείο της παράσυρσης, περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά αργότερα, με την οδηγό και πάλι να μην σταματάει

skilaki
Σάλος έχει προκληθεί από το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θύμα αυτήν την φορά ένα σκυλάκι μόλις πέντε μηνών.

Όλα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, όταν ασυνείδητη οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό της και τραυμάτισε σοβαρά έναν σκύλο και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με την οδηγό που παρέσυρε και εγκατέλειψε σκύλο


Το βίντεο που δημοσίευσε νωρίτερα το protothema.gr, δείχνει την στιγμή που η 58χρονη οδηγός, η οποία έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, χτυπάει τον «Μπρούνο» με το μπλε αυτοκίνητο που οδηγεί και στη συνέχεια αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει από το σημείο, χωρίς να καλέσει βοήθεια και αφήνοντας το ζώο σοβαρά τραυματισμένο.

Σε δεύτερο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας της περιοχής, φαίνεται το μπλε αυτοκίνητο να διέρχεται ξανά από το σημείο της παράσυρσης, περίπου μία ώρα αργότερα, με την οδηγό όμως να μη σταματάει ούτε αυτή τη φορά για να βοηθήσει το άτυχο ζώο και να αποχωρεί από το σημείο, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. 

Κλείσιμο
«Η κυρία μάλλον αγνοούσε ότι υπήρχε κλειστό κύκλωμα καταγραφής και πέρασε για να δει τι έκανε. Είναι μία ώρα και δέκα λεπτά αργότερα και ο Μπρούνο βρίσκεται ακόμη εκεί», αναφέρει στο protothema.gr η ιδιοκτήτρια του άτυχου σκύλου, Γεωργία Λάσπα.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του άτυχου σκύλου, ο Μπρούνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην κλινική, ενώ αναμένεται να γίνουν νέες εξετάσεις που αφορούν στην πήξη του αίματος.

«Πέρασε πάνω από το σκυλί και το εγκατέλειψε αιμόφυρτο»

Μιλώντας νωρίτερα στο protothema.gr, η κυρία Λάσπα εξήγησε ότι το σκυλάκι ήταν αδέσποτο και η οικογένεια το εντόπισε στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής πριν από έναν μήνα, όταν πήραν την απόφαση για να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τον υιοθέτησαν. «Ο μικρός δάγκωσε το πλέγμα από την περίφραξη και βγήκε στον δρόμο για να μας ψάξει. Στεκόταν στην άκρη του σπιτιού, σε έναν ανοιχτό δρόμο όπου υπάρχει ορατότητα από χιλιόμετρο μακριά» ανέφερε.

«Η οδηγός πέρασε με το αυτοκίνητό της πάνω από το σκυλί, ενώ αυτό στέκονταν στην άκρη του δρόμου και σε καμία περίπτωση δεν πετάχτηκε στην μέση. Πέρασε από επάνω του και το εγκατέλειψε, έπειτα δεν επικοινώνησε ποτέ με καμία υπηρεσία. Μισή ώρα αργότερα, η γυναίκα που μένει στο διπλανό σπίτι, άκουσε το σκυλί να κλαίει και κάλεσε στην κοινότητα. Στο σημείο έφτασαν δύο μέλη της φιλοζωικής, πήραν το σκυλί και το πήγαν στον τοπικό κτηνίατρο», εξήγησε η ιδιοκτήτρια του Μπρούνο, περιγράφοντας όσα έγιναν την Παρασκευή.

«Το σκυλί έχει κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Τον μεταφέραμε σε έναν κτηνίατρο στην Καλαμαριά, καθώς έχει κλινική και θα μπορεί να έχει φροντίδα από όλες τις ειδικότητες», ανέφερε η κυρία Λάσπα.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου κατέθεσε μήνυση στο ΤΑ Κουφαλίων και, όπως λέει, ο άνθρωπος που χτύπησε και εγκατέλειψε το ζώο μένει μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του συμβάντος. «Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να μας πάρει ένα τηλέφωνο και να ζητήσει μία συγνώμη. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τα τετράποδα ως δίποδα», σημείωσε η ιδιοκτήτρια του σκύλου.

Ταυτοποιήθηκε η οδηγός

Στην άμεση εξιχνίαση υπόθεσης που αφορά σε τραυματισμό και εγκατάλειψη σκύλου από όχημα, πρωινές ώρες της 30-09-2022, στην περιοχή Γέφυρας Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Χαλκηδόνας.

Προηγήθηκε έγκληση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του οδηγού του εμπλεκόμενου οχήματος.

Πρόκειται για 58χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί δεσποζόμενων ζώων.


Ειδήσεις σήμερα:

«Συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες» υπέγραψε ο Τσαβούσογλου στη Λιβύη

Την Τετάρτη η κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ζωγράφου

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης