Ομόνοια: Τους έταζαν εξωτικά ταξίδια και μοναδικούς προορισμούς και τους έκλεβαν τα χρήματα

Ομόνοια: Τους έταζαν εξωτικά ταξίδια και μοναδικούς προορισμούς και τους έκλεβαν τα χρήματα

Τουριστικό γραφείο στην Αθήνα εξαπατούσε ανυποψίαστους πελάτες βγάζοντας χιλιάδες ευρώ

eisitirio-taxidi
Στα χέρια της αστυνομίας ένα παντρεμένο ζευγάρι που δραστηριοποιούταν στον χώρο του τουρισμού καθώς διατηρούσε γνωστό τουριστικό γραφείο στην Ομόνοια και είχε βρει ως κόλπο τις ακυρώσεις των ταξιδιών που έκλειναν ανυποψίαστοι πελάτες με κέρδη χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 49χρονος με την 41χρονη συζυγό του, αφού διαφήμιζαν εξωτικά ταξίδια και κρουαζιέρες με περιηγήσεις εσωτερικού σε διάφορες τουριστικές ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έπαιρναν τις προκαταβολές από τους πελάτες τους. Στη συνέχεια με διάφορες προφάσεις, ειδοποιούσαν τους ανθρώπους πως τα ταξίδια ακυρώνονταν, τάζοντας τους κάποιο άλλο.

Οι δικαιολογίες του ζευγαριού στους ανυποψίαστους πελάτες

Το συγκεκριμένο κόλπο, το ζευγάρι των δραστών το έκανε σχεδόν σε όλη του την πελατεία, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ευφάνταστες δικαιολογίες για την ακύρωση του πληρωμένου ταξιδιού των πελατών τους, όπως, ότι «η Αστυνομία ακύρωσε το ταξίδι μιας και έχει απαγορευτεί η έξοδος του ατόμου από τη χώρα», «στις παραλίες των νησιών έχει μαζευτεί τεράστιος αριθμός από τσούχτρες» και «έκλεισε το ξενοδοχείο» ή ακόμα και «λόγω των πυρκαγιών ακυρωνόντουσαν τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροπλάνων».

Σύμφωνα με την Αστυνομία όταν οι ανυποψίαστοι πελάτες διαμαρτυρόντουσαν έντονα για τις ακυρώσεις και τις καθυστερήσεις στα ταξίδια τους στο τουριστικό γραφείο, τότε εκείνοι εξαφανιζόντουσαν και δεν σήκωναν τα τηλέφωνα τους.

Δεν επέστρεφαν ποτέ πίσω τα χρήματα στα θύματά τους

Τελικά, ορισμένοι από τους πελάτες προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία η οποία διενήργησε έλεγχο και διαπιστώθηκε πως το γνωστό τουριστικό γραφείο εξαπατούσε κατ' εξακολούθηση τους πελάτες του και δεν τους επέστρεφε ποτέ πίσω τα χρήματα που τους έπαιρνε για τον προγραμματισμό των ταξιδιών.

Ο συνήγορος των θυμάτων της εξαπάτησης κ. Νικόλαος Καπέλης υπογράμμισε τα εξής:

Κλείσιμο
«Πρόκειται για μία απίθανη απάτη που διαπράχθηκε κατ’ επάγγελμα και κατά εξακολούθηση, με τα θύματα να ξεπερνούν τα 50 άτομα, κυρίως ουκρανικής καταγωγής. Αφού πλήρωναν εισιτήρια και διαμονή στην κατηγορούμενη τουριστική πράκτορα, την στιγμή της επιβίβασης τους διαπίστωναν ότι τα voucher και τα boarding passes είναι πλαστά. Αυτό που κάνει πιο απίστευτη αυτήν την ιστορία είναι οι ευφάνταστες δικαιολογίες της κατηγορουμένης απέναντι στους πελάτες της. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ισχυριζόταν ότι στον τόπο προορισμού υπήρχαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως μουσώνες, τυφώνες και υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, έλεγε ότι υπήρχαν κοινωνικά προβλήματα- φασαρίες στα σύνορα της ξένης χώρας προορισμού ή ότι δεν είχε συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ατόμων που θα συγκροτούσαν την τουριστική ομάδα. Επικαλέσθηκε, μέχρι και ότι δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου ένεκα των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι Αττικής ή αντίστοιχα ότι δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο του Αιγαίου διότι η μητέρα του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου είχε αποβιώσει στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής. Τέλος, ότι στις παραλίες των νησιών του Αιγαίου είχε συσσωρευτεί ικανός αριθμός από επικίνδυνες τσούχτρες. Η κατηγορούμενη αρχικά προφυλακίστηκε για 3 μήνες, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με την είσοδο του νέου Ποινικού Κώδικα που καθιστά πλημμέλημα κάθε απάτη κάτω των 120.000 ευρώ. Παρότι πρόκειται για αδίκημα που τελέστηκε κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα».
dikig


Ειδήσεις σήμερα: 

Οικονόμου: Η Αθήνα είναι «ανοιχτή» σε συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στην Πράγα

Φρίκη στο κέντρο της Αθήνας: Πατέρας βίαζε την κόρη του επί πέντε χρόνια και ξυλοφόρτωνε τη γυναίκα του

Η κοκκινομάλλα αστυνομικός που έπιασε τον «Εσκο» της συμμορίας στην Πολυτεχνειούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης