Ηράκλειο: Έστησαν «ζούγκλα» κάνναβης με δενδρύλλια που έφταναν έως και τρία μέτρα!

Ηράκλειο: Έστησαν «ζούγκλα» κάνναβης με δενδρύλλια που έφταναν έως και τρία μέτρα!

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για  φυτεία εννέα διαφορετικών επιπέδων με συνολικά 159 δενδρύλλια - Εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη αγροτική περιοχή

ηρακλειο2903
Σε εννέα διαφορετικά επίπεδα εντοπίστηκαν 159 δενδρύλλια κάνναβης το βράδυ του Σαββάτου, 1 Οκτωβρίου, σε περιοχή του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στα δημοτικά διαμερίσματα Ηρακλείου Πενταμόδι και Πετροκέφαλο, στην τοποθεσία Αμαξωτός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα δενδρύλλια καλλιεργούνταν επιμελώς και βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως τρία μέτρα, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν και συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος εντοπίσθηκε πλησίον αυτής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία σήμερα αργά το απόγευμα, τα δενδρύλλια κάνναβης που εκριζώθηκαν μετά την συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης, που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και που συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, είναι 159.

thumbnail_DSC_1370
thumbnail_DSC_1406


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, και σε εφαρμογή του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου που εφαρμόζεται στο πεδίο αυτό, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (01.10.2022) σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κλείσιμο
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη αγροτική περιοχή, του Δήμου Ηρακλείου, φυτεία σε εννέα διαφορετικά επίπεδα με συνολικά 159 κάνναβης τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως τρία μέτρα, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν και συνελήφθη ημεδαπός ο οποίος εντοπίσθηκε πλησίον αυτής.

Στους χώρους της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα και πειστήρια σχετιζόμενα με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη λοιπών δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος

Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδονησία: Οπαδοί ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε γήπεδο, πάνω από 174 οι νεκροί

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μελιδόνι Φθιώτιδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης