Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτωβρίου η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 7 Οκτωβρίου η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα

Υψηλοί τόνοι στο Εφετείο – «Είμαι μέλος κόμματος από αυτά που κυριαρχούν σε όλη την Ευρώπη», υποστήριξε ο Κασιδιάρης – Απερρίφθη η ένσταση Μιχαλολιάκου για άκυρη κλήτευση

5689169__1_
«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία και την αποκρούω. Χαρακτηρίζεται από έλλειψη οποιασδήποτε πράξης. Είναι ανυπόστατη, αβάσιμη, κακόβουλη προσβάλει την αλήθεια και τους κανόνες δικαίου», υποστήριξε σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα πως είναι «μέλος ενός κόμματος από αυτά που κυριαρχούν τώρα σε όλη την Ευρώπη».

Η δίκη για τη Χρυσή Αυγή συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο έπειτα από τη δίμηνη διακοπή του καλοκαιριού και η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους αλλά και από την υποβολή ενστάσεων και αιτημάτων από την πλευρά των κατηγορουμένων. Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε για στις 7 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να καταθέσει η Μάγδα Φύσσα.

Τώρα, κατά τη σημερινή δικάσιμο, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου υποστήριξε πως είναι άκυρη η κλήτευσή του στο δικαστήριο, αναφέροντας μάλιστα πως έχει πλαστογραφηθεί και η υπογραφή του στο σχετικό έγγραφο. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη της παραπάνω ένστασης. Η υπεράσπιση, ωστόσο, επέμεινε και ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο οι γιατροί του Ν. Μιχαλιάκου προκειμένου να αποσαφηνίσουν αν ο καταδικασθείς ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ήταν σε θέση να υπογράψει. Εν τέλει το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε το εν λόγω αίτημα.

Ακολούθησε, όμως, και άλλη ένσταση από την πλευρά της υπεράσπισης περί απαραδέκτου της εφέσεως του εισαγγελέα Εφετών. Με την έφεση αυτή κρίθηκαν χαμηλές οι ποινές για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ. Στο σημείο αυτό μάλιστα, το λόγο έλαβε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος υποστήριξε: «Υπάρχει μόνο μία ειδική αναφορά στο πρόσωπο μου στην έφεση του Εισαγγελέα για μία δήλωση που δεν είναι δική μου. Από αυτό προκύπτει ότι δεν υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Η αναφορά αυτή στο πρόσωπο μου είναι ψευδής. Υπήρχαν εκείνη την ημέρα πολλές δηλώσεις δικές μου που ξεκινούσαν από την καταδίκη εγκλήματος. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίθει ψευδών».

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη της ένστασης, εισήγηση που έγινε αποδεκτή και από το δικαστήριο.


Αρνείται κάθε κατηγορία ο Κασιδιάρης

Στη συνέχεια, αναγνώστηκε από την εισαγγελέα το περιεχόμενο της έφεσης του Εισαγγελέα Εφετών. Το λόγο έλαβε και πάλι ο Ηλίας Κασιδιάρης για να αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία …Χαρακτηρίζεται από έλλειψη οποιασδήποτε πράξης. Είναι ανυπόστατη, αβάσιμη, κακόβουλη προσβάλει την αλήθεια και τους κανόνες δικαίου. Αυτή δεν είναι η δικιά μου θέση αλλά του προέδρου εφετών και εισηγητή δικαστικού συμβουλίου ο οποίος ζήτησε την αθώωση. Στην πρωτοβάθμια δίκη η εισαγγελέας της έδρας και νυν αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την πρόταση της αποδόμησε την κατηγορία. Έχω υποχρέωση να επισημάνω ότι είμαι ο μοναδικός πολίτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον οποίο έχει επιβληθεί απαγόρευση επικοινωνιών, μου απαγορεύεται να ομιλώ με στενούς ανθρώπους περιβάλλοντος μου, συνεργάτες μου στην εργασία μου και κόμμα. Θα αποδείξω την αθωότητα μου. Είμαι μέλος ενός κόμματος από αυτά που κυριαρχούν τώρα σε όλη την Ευρώπη».

Ακόμη, από την πλευρά της υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, ζητήθηκε εκ νέου η αναστολή της εκτέλεσης ποινής του, με τον ίδιο μάλιστα τον κατηγορούμενο να δηλώνει στο δικαστήριο: «Είναι πρωτάκουστο επτά αρχηγοί σε εγκληματική οργάνωση ενώ επτά χρόνια ακούγαμε για την αρχή ενός αρχηγού. Το ότι είναι στη φυλακή με στεναχωρεί πάρα πολύ. Είμαι 38 μήνες φυλακισμένος. Γνωρίζουν ότι λένε ψέματα και έχουν στείλει φυλακή 48 αθώους. Επί εννέα χρόνια εμείς βαλλόμεθα πανταχόθεν. Ποτέ δε μας δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουμε στα ΜΜΕ. Είναι αστείο πως εγώ εκφράζω ναζισμό και φασισμό στην Ελλάδα που έχω γεννηθεί στο Πέραμα και όχι οι ζάμπλουτοι πολιτικοί που έχουν καταστρέψει τη χώρα». Η εισαγγελέας της έδρας επιφυλάχθηκε να αναπτύξει την πρότασή της επί του συγκεκριμένου αιτήματος.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει τον Πολάκη για τα εμβόλια στη Βουλή

«Δεν έχει σχέση με αυτά - Γνώρισε ένα καλό παιδί αλβανικής καταγωγής» λέει η μητέρα της 22χρονης

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και συνθήματα κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης