2 νέα Πάρκα Τσέπης μεταμορφώνουν μια γειτονιά στον Άγιο Δημήτριο

2 νέα Πάρκα Τσέπης μεταμορφώνουν μια γειτονιά στον Άγιο Δημήτριο

Η P&G δημιουργεί Πάρκα Τσέπης σε Αττική και Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας την εικόνα και την ατμόσφαιρα των γειτονιών, και δίνοντας διεξόδους διασκέδασης στα παιδιά. Πρόσφατα, 2 νέα τέτοια πάρκα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, προστέθηκαν στον κατάλογο αυτής της πραγματικά αξιόλογης και ουσιαστικής πρωτοβουλίας

Μουργκανας_Ναξου_ΜΕΤΑ_2

Sponsored Content

Συγκεκριμένα, δύο ακόμη αναξιοποίητοι χώροι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής, μεταμορφώθηκαν, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Οργάνωση ΓΗ, δίνοντας περισσότερες ανάσες οξυγόνου και δροσιάς στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στα παιδιά,  που όλοι ξέρουμε πόσο ανάγκη έχουν το να εκτονώνονται και να έχουν φυσική δραστηριότητα στη σύγχρονη εποχή. Και αυτή η ανάγκη στις πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι  ακόμη πιο έντονη, για αυτό και τα Πάρκα Τσέπης αποδεικνύονται μια σοφή και μελετημένη παρέμβαση για μια πιο βιώσιμη και ευχάριστη καθημερινότητα.   

Ναξου_Τριφυλλιας_ΜΕΤΑ_2
Το Πάρκο Τσέπης στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλλίας όπως είναι τώρα.

Στο Πάρκο Τσέπης στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλλίας, έκτασης 161 τ.μ., έχουν προστεθεί περισσότερα από 270 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων, ροδιές, μανταρινιές, αμυγδαλιές, σάλβιες, γιασεμιά κ.α. Ταυτόχρονα, έχουν τοποθετηθεί 4 καθιστικοί πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων και ένας ηλιακός φορτιστής κινητών συσκευών για να δώσει λύσεις στις ανάγκες φόρτισης των επισκεπτών του πάρκου.  Η μεταμόρφωση σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση του χώρου είναι μοναδική!

Ναξου___Τριφυλλιας_ΠΡΙΝ
Το Πάρκο Τσέπης στον Άγιο Δημήτριο στη συμβολή των οδών Νάξου και Τριφυλλίας, πριν την παρέμβαση

Στο Πάρκο Τσέπης στην οδό Μουργκάνας, έκτασης 242 τ.μ., έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 280 δέντρα και φυτά, μεταξύ των οποίων, κυπαρίσσια, μυρτιές, βερβένες, νάρκισσοι κ.ά. Στο πάρκο έχουν δημιουργηθεί τρία διαφορετικά οικοσυστήματα εμπνευσμένα από τα στοιχεία της φύσης, αλλά και μια κεντρική νησίδα βιοποικιλότητας. Σε κάθε τμήμα η φύτευση διαφοροποιείται, ενώ ταυτόχρονα κάποιες κατασκευές ενισχύουν περαιτέρω τον χαρακτήρα του κάθε οικοσυστήματος. Επιπλέον, στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί και 3 καθιστικοί πάγκοι, για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής στιγμές χαλάρωσης. 

Μουργκανας___Ναξου_ΠΡΙΝ
Το Πάρκο Τσέπης επί των οδών Νάξου και Μουργκάνας, έκτασης 242 τ.μ., πριν τη μεταμόρφωσή του
Κλείσιμο

Για το σχεδιασμό και την κατασκευή των 2 πάρκων, όπως και όλων των προηγούμενων, αξιοποιήθηκαν λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφόρας ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Επίσης, σε όλα τα πάρκα τσέπης ανανεώθηκαν πλήρως όλες οι αστικές υποδομές και o εξοπλισμός, ενώ ενισχύθηκε ο φωτισμός από αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας με στόχο τη μείωση της φωτορύπανσης. 

Μουργκανας_Ναξου_ΜΕΤΑ
Το Πάρκο Τσέπης στη συμβολή Νάξου και Μουργκάνας, όπως μπορούν να το απολαύσουν σήμερα οι γείτονες και οι κάτοικοι.

Με την προσθήκη των 2 Πάρκων Τσέπης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, η P&G στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» και σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ, ολοκλήρωσε τη δημιουργία 12 πάρκων τσέπης σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στα πάρκα τσέπης συνολικής έκτασης 5.100 τ.μ., έχουν προστεθεί περισσότερα από 7.260 δέντρα και φυτά, ενώ μέσα από τη δύναμη των προϊόντων της (όπως Αriel, Fairy, Always) συνεχίζει δυναμικά και για τα επόμενα. 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης