Βόλος: Βοήθησαν ηλικιωμένο να μεταφέρει τα ψώνια και τον ξάφρισαν!

Βόλος: Βοήθησαν ηλικιωμένο να μεταφέρει τα ψώνια και τον ξάφρισαν!

Οι δυο δράστες με το προσωπείο του «Καλού Σαμαρείτη» προσφέρθηκαν να... επισκευάσουν το ψυγείο του θύματός τους

old_man_2
Διπλό κόλπο χρησιμοποίησαν δυο αδίστακτοι Έλληνες κακοποιοί για να ξαφρίσουν τις οικονομίες ενός 88χρονου στο Βόλο, καθώς αρχικά προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν να μεταφέρει στο σπίτι του τις σακούλες με τα ψώνια του και μετά να... επισκευάσουν το ψυγείο του!

Οι δυο δράστες με το προσωπείο του «Καλού Σαμαρείτη» πλησίασαν το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου τον ανυποψίαστο ηλικιωμένο. Δήθεν για να τον βοηθήσουν να κουβαλήσει τις βαριές σακούλες. Έτσι, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου ο ένας από αυτούς προφασίστηκε ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και προσφέρθηκε να επιδιορθώσει την υποτιθέμενη βλάβη στο ψυγείο.

Έτσι, απασχόλησε τον ηλικιωμένο στον χώρο της κουζίνας, δίνοντας την ευκαιρία στον συνεργό του να τρυπώσει χωρίς να γίνει αντιληπτός στην κρεβατοκάμαρα και να "βουτήξει" έναν φάκελο που περιείχε 2.500 ευρώ. Αμέσως μετά, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά την ταυτοποίηση των δύο επιτήδειων, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Τρεις γυναίκες ξάφρισαν ηλικιωμένο

Στα «δίχτυα» μιας συμμορίας τριών γυναικών που τον πλησίασαν με το πρόσχημα ότι ήταν γνωστές του πιάστηκε ένας ηλικιωμένος στα Ιωάννινα το μεσημέρι της Τετάρτης και, όταν εκείνες έφυγαν, διαπίστωσε ότι είχαν κάνει φτερά 600 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του! Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία δίνοντας την περιγραφή τους και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησαν αναζητήσεις εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα τις δράστιδες και τις συνέλαβαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.




Ειδήσεις σήμερα:

Πόρτα-πόρτα και με απειλές ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία


Βγήκαν τα αποτελέσματα για τα 200.000 voucher διακοπών του «Τουρισμός για όλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης