Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Στήριξη των νέων φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: Στήριξη των νέων φοιτητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, για 30 υποτροφίες των 15.000€ - 25.000€

vis1

Sponsored Content

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις online αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 για πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Πρόκειται για 30 υποτροφίες που η αξία τους κυμαίνεται από 15.000€ - 25.000€. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή, έως και τις 7 Οκτωβρίου 2022 στο www.cosmote-scholarships.gr.

Ο θεσμός των υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια, έχει στηρίξει 754 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα με πάνω από 7εκατ. Ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. H COSMOTE μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, όπως το πρόγραμμα υποτροφιών που δημιουργεί συνθήκες για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, φροντίζει να βελτιώνει συνεχώς το κοινωνικό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

COSMOTE_Ypotrofies_2021_2

«Η γνώση είναι δύναμη και αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και την πρόοδο της κοινωνίας μας. Αυτή τη γνώση επιδιώκουν με όλη τους τη δύναμη οι νέοι φοιτητές, που περνούν τις εξετάσεις για το πανεπιστήμιο και ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Είμαστε περήφανοι που, για περισσότερο από δύο δεκαετίες, στεκόμαστε δίπλα σε νέους ανθρώπους που ξεπερνούν εμπόδια και με στόχους, όραμα και πάθος κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.


30 νέες υποτροφίες για το νέο ακαδημαϊκό έτος
Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2022-2023 περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και COSMOTE TV.

COSMOTE_Ypotrofies_2021
Οι αριθμοί αποκαλύπτουν
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας της COSMOTE:
>95% των υποτρόφων δήλωσαν ότι η Υποτροφία τους βοήθησε σημαντικά στις σπουδές τους.

>85% δήλωσαν ότι οι παροχές τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ήταν βοηθητικές για τις σπουδές και την καθημερινή τους ζωή. Ενώ >72% δήλωσαν ότι η υποτροφία που έλαβαν από την COSMOTE βοήθησε σημαντικά στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και περίπου το 80% ότι η υποτροφία τους βοήθησε να βρουν δουλεία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2022

Κλείσιμο
Όταν οι υπότροφοι κλήθηκαν να περιγράψουν με μία λέξη το Πρόγραμμα Υποτροφιών, αναφέρθηκαν σε αυτό με τις εξής λέξεις: υποστηρικτικό, ελπίδα, ευκαιρία, βοηθητικό, σωτήριο, κίνητρο, στήριγμα, κίνητρο, ώθηση, επιβράβευση, ευκαιρία, στήριξη, αποτελεσματικό, βοήθεια, ευκαιρία, ελπίδα, αλληλεγγύη, αξιέπαινο, ανεκτίμητο, απαραίτητο.

Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Μέσα από το πρόγραμμα των Υποτροφιών η COSMOTE προσφέρει ισότιμη πρόσβαση στη γνώση. Γιατί ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες, όροι συμμετοχής και αιτήσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης