Βασίλισσα Ελισάβετ: Επιστολή Ιερώνυμου στον Κάρολο - «Η σοφία και η πείρα της βασιλίσσης θα παραμείνουν ανυπέρβλητες»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επιστολή Ιερώνυμου στον Κάρολο - «Η σοφία και η πείρα της βασιλίσσης θα παραμείνουν ανυπέρβλητες»

Συλλυπητήρια επιστολή από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος προς τον βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Γ' και τη βασιλική σύζυγο

ieronymos
Τα συλλυπητήριά του για την εκδημία της Α.Μ. βασιλίσσης Ελισάβετ Β' εκφράζει με επιστολή του προς τον μεγαλειότατο βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Γ' και τη βασιλική σύζυγο, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Την επιστολή του μακαριωτάτου απέστειλε στον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Τζέιμς Λοτζ, ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, Ιωάννης Τσούρας, με την παράκληση να τη διαβιβάσει στον βασιλέα.

Όπως σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η σοφία και η πείρα της βασιλίσσης θα παραμείνουν ανυπέρβλητες για πολύ καιρό ακόμη. «Διαφυλάσσοντας ακόμη στη μνήμη μας τις αλησμόνητες στιγμές της πρόσφατης τιμητικής σας επίσκεψης στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προσευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος Θεός σας προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία και ενδυναμώνει τη Μεγαλειότητά σας και την Βασιλική Οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες ώρες της δοκιμασίας», καταλήγει ο μακαριώτατος.

Συλλυπητήρια της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων για την κοίμηση της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τα βαθιά τους συλλυπητήρια προς τη Βασιλική Οικογένεια και σε ολόκληρο το Έθνος για την κοίμηση Βασίλισσας Ελισάβετ εκφράζουν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, οι κληρικοί και οι πιστοί της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας. Eύχονται ο Κύριος να της χαρίζει αιωνία ανάπαυση και να την κατατάξει στους Δικαίους του Θεού.

Παρακαλούν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Βασιλίσσης Ελισάβετ, καθώς και για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη μακροζωία της Βασιλικής Οικογενείας, των Πολιτικών Αρχών και όλων των κατοίκων των Βρετανικών Νήσων.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Δένδιας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για τη ΓΣ του ΟΗΕ - Σειρά συναντήσεων με ομολόγους του

Τα 69 έφτασαν τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Δείτε βίντεο: Σοβαρά τραυματίας ο οδηγός που ενεπλάκη σε τροχαίο με τον Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης