Υπουργείο Παιδείας: Τα σχολεία άνοιξαν με 40.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Υπουργείο Παιδείας: Τα σχολεία άνοιξαν με 40.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σχολεία με μαθητές χωρίς μάσκες αλλά χωρίς κενά εκαπιδευτικών, σηματοδοτούν την επιστροφή σε μία κανονικότητα μετά από 2,5 χρόνια

5677641
Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε προσλήψεις 40.000 εκπαιδευτικών, προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στα σχολεία, όπως λέει στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης. Τα κενά των εκπαιδευτικών αποτελεί για εφέτος το μεγαλύτερο στοίχημα για το υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Κόπτσης τονίζει ότι «έχουν γίνει 40.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά». Από αυτούς οι 8.500 είναι μόνιμοι διορισμοί και οι 32.000 είναι αναπληρωτές.

«Η εικόνα που υπάρχει στο υπουργείο είναι ότι έχουν καλυφθεί όλα τα κενά και όπου υπάρχουν από νεοδιοριζόμενους που δεν θα πάνε στα σχολεία ή από άδειες θα καλυφθούν άμεσα από την δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών» λέει ο γενικός γραμματέας.

Μαθητές και οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα σχολεία χωρίς μάσκες και τεστ, σε πιο χαλαρό πλαίσιο. «Δύο ημέρες μετά την έναρξη των σχολείων δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό από καμία περιοχή της Ελλάδας» λέει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας. Εχει προγραμματιστεί πάντως μεγάλη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με όλους τους Διευθυντές της χώρας, προκειμένου να δουν τα στοιχεία «και έως το τέλος της εβδομάδας θα ξέρουμε αν κερδίσαμε και αυτό το στοίχημα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης . Όπως τονίζουν πάντως οι ειδικοί» ακόμα ο καιρός είναι καλός, οπότε βοηθά και ο εξαερισμός μέσω των ανοικτών παραθύρων».

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι κυρίως εκπαιδευτικοί στα νησιά λόγω του υψηλού κόστους για τα ενοίκια , ενώ δηλώνουν ότι δεν θέλουν μέντορες στα σχολεία και αξιολόγηση.

Οι γονείς γράφουν τα παιδιά στα ολοήμερα

Μία από τις μεγάλες αλλαγές εφέτος, στην οποία , όπως λέει ο κ. Κόπτσης οι γονείς, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, ανταποκρίνονται, είναι τα ολοήμερα σχολεία που επεκτείνονται χρονικά από τις 4:00 στις 5:30 μ.μ. Ο στόχος είναι αφ’ ενός την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και αφ’ ετέρου η στήριξη των εργαζόμενων γονέων και των οικογενειών, με την προσέγγιση του σχολικού και του εργασιακού ωραρίου.

Επίσης, αναβαθμίζεται το περιεχόμενο, με νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με περισσότερες δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά (δημιουργική γραφή, εικαστικά κ.ά.) με περισσότερες παροχές από τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση. Η εφαρμογή του ολοήμερου ξεκινά στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, νηπιαγωγεία και δημοτικά (περίπου 5.000) και η εγγραφή γίνεται χωρίς κριτήρια εγγραφής ενώ έγινα πάνω από 3.200 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την στελέχωσή τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 33.590 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 129 θάνατοι την προηγούμενη εβδομάδα

Το Κίεβο ζητά από τη Δύση όπλα για να «απελευθερώσει όλα τα κατεχόμενα εδάφη»

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης