Μαρούσι: Η Αστυνομία ψάχνει τους ανήλικους που ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον 12χρονο σε παιδική χαρά

Μαρούσι: Η Αστυνομία ψάχνει τους ανήλικους που ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον 12χρονο σε παιδική χαρά

Πόρτα-πόρτα οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών 16χρονων - Μάρτυρες έδωσαν περιγραφές των δραστών - Πώς έγινε το σοκαριστικό περιστατικό

IMG_2551
Πόρτα-πόρτα οι αστυνομικοί της Ασφαλείας χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί έκαναν έρευνα στην Αμαρυσία Αρτέμιδος και περιμετρικά της παιδικής χαράς για να συλλέξουν στοιχεία για την ταυτότητα των τριών 16χρονων που ξυλοκόπησαν και έκλεψαν το βράδυ της Τρίτης ένα παιδί 12 ετών σε κοινή θέα μπροστά στα μάτια εμβρόντητων γονέων.

Κάποιοι γονείς, μάλιστα, έδωσαν περιγραφές των τριών δραστών στους αστυνομικούς, ενώ  ανέφεραν ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με την παρουσία δεκάδων νέων έξω από την παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, στο σημείο όπου έχουν τοποθετηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

Οι «καταληψίες» δημιουργούν φασαρία και προστριβές με τους περίοικους που κάνουν λόγο για «περίεργες φάτσες με διάθεση για... καυγά με το παραμικρό».

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Το περιστατικό με την επίθεση των τριών 16χρονων εναντίον του 12χροξου συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης κι ώρα 10.00 στην παιδική χαρά της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο protothema.gr oι τρεις 16χρονοι εμφανίστηκαν στην παιδική χαρά νωρίς το απόγευμα και άρχισαν να προσεγγίζουν νεαρότερης ηλικίας παιδιά, αλλάζοντας για κάποιο λόγο την προφορά τους, τους  ρωτούσαν πού μένουν, από πού είναι η καταγωγή τους, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν άσεμνο υλικό στα κινητά τους τηλέφωνα και έβριζαν χυδαία.

Τα μικρότερης ηλικίας παιδιά κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Αργότερα όμως, γύρω στις 10 το βράδυ όταν τα περισσότερα παιδιά είχαν αποχωρήσει, ο ένας εκ των τριών 16χρονων προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή ενός ενήλικα ο οποίος περνούσε εκείνη τη στιγμή από την παιδική χαρά μαζί με το κατοικίδιο του, λέγοντας του ότι «τον έκλεψαν και του πήραν τα λεφτά».

Σύμφωνα με γονέα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν και παρακολουθούσε από σχετική απόσταση, ο νεαρός ήθελε να αποσπάσει την προσοχή του ενήλικα όσο θα δρούσαν οι άλλοι οι δύο, οι οποίοι είχαν ήδη πλησιάσει τον 12χρονο με απειλητικές διαθέσεις.

Στη συνέχεια, τον «πλάκωσαν» στο ξύλο και τον έκλεψαν με το θύμα να εκλιπαρεί να σταματήσουν. Πριν φύγουν όμως, ένας εκ των τριών ανήλικων δραστών, κλότσησε με δύναμη τον 12χρονο με αποτέλεσμα να σωριαστεί αβοήθητος στο κράσπεδο.

Κλείσιμο
Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι ανήλικοι δράστες τον απείλησαν να μην μιλήσει πουθενά διότι θα επιστρέψουν να τον βρουν...

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκάλυψη Sun: O Κάρολος «είπε στον Χάρι να μη φέρει τη Μέγκαν στο Μπαλμόραλ για να δει την βασίλισσα που πέθαινε»

Σήμερα ανακηρύσσεται επισήμως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ο Κάρολος

Απεγκλωβίστηκαν μετά από επιχείρηση 5 ωρών οι δυο τουρίστες που εντοπίστηκαν σε απόκρημνο βράχο στην Κέρκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης