Με πλαστό μήνυμα από τράπεζα του πήραν 9.500 ευρώ

Με πλαστό μήνυμα από τράπεζα του πήραν 9.500 ευρώ

Ακολουθώντας τις οδηγίες στο email o 46χρονος παραχώρησε πρόσβαση σε άγνωστους χάκερ για να εισβάλλουν στον τραπεζικό λογαριασμό του

hacker_rwsia_xr
Όταν έλαβε το απόγευμα της Κυριακής ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από την τράπεζα με την οποία συναλλάσσεται το οποίο τον ειδοποιούσε ότι ο τραπεζικός του λογαριασμός έχει μπλοκαριστεί προσωρινά, δεν υποψιάστηκε τι κρυβόταν από πίσω ένας 46χρονος άνδρας από το Ηράκλειο.

Ο 46χρονος δεν αντιλήφθηκε ότι το e-mail ήταν πλαστό και ακολούθησε τις οδηγίες που περιείχε, συμπληρώνοντας τα απόρρητα στοιχεία και τους κωδικούς που του ζητήθηκαν, χωρίς να υποψιαστεί ότι έτσι παραχωρούσε πρόσβαση σε άγνωστους χάκερ για να εισβάλλουν στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει από τα σύννεφα λίγη ώρα αργότερα, όταν δέχθηκε ένα ακόμη μήνυμα -γνήσιο, αυτή τη φορά- από την τράπεζα, η οποία τον ενημέρωνε ότι πραγματοποίησε μεταφορά ποσού ύψους 9.500 ευρώ σε άλλον λογαριασμό! Μόνο τότε ο 46χρονος αντιλήφθηκε ότι τον είχαν εξαπατήσει και ενημέρωσε την Ασφάλεια, που διενεργεί έρευνα για να ταυτοποιήσει τους δράστες.





Ειδήσεις σήμερα:

Η αστυνομία του Μέμφις συνέλαβε 19χρονο που πυροβολούσε κόσμο σε live streaming - Δείτε βίντεο


Στη ΔΕΘ την Κυριακή θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Μητσοτάκης για τον εκλογικό νόμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης