Οδηγός οργάνωσης βιβλιοθήκης για να βρίσκεις πάντα τα βιβλία σου

Οδηγός οργάνωσης βιβλιοθήκης για να βρίσκεις πάντα τα βιβλία σου

Πόσες φορές σου έχει συμβεί να νομίζεις ότι έχασες για πάντα ένα αγαπημένο βιβλίο που είχε χαθεί στο κάτω-κάτω ράφι;

books-shelf-table-arrangement
Σε όλους μας έχει συμβεί. Έπειτα από μάταιη αναζήτηση ημερών ή και εβδομάδων, θεώρησες βέβαιο ότι ένα αγαπημένο βιβλίο είχε χαθεί για πάντα -και έσπασες το κεφάλι σου για να βρεις τον ένοχο. Μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις πολύ καιρό αργότερα, ότι ο ένοχος αυτός… ήσουν εσύ και η αιώνια ακαταστασία σου.

Έχουμε καλά νέα. Η οργάνωση της βιβλιοθήκης σου με τρόπο που να βρίσκεις πάντα αυτό που ψάχνεις, είναι ευκολότερη υπόθεση από ό,τι νομίζεις. Κι όταν ολοκληρωθεί, δεν θα κάνει τη βιβλιοθήκη σου απλώς λειτουργική, αλλά και εξαιρετικά όμορφη.

Εξασφάλισε τον απαραίτητο χώρο

Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να συμβεί, αν προσπαθείς να χωρέσεις βιβλία για τρεις βιβλιοθήκες σε μία. Άλλωστε, όπως θα εξηγήσουμε αναλυτικότερα παρακάτω, εκτός από χώρο για όλα, χρειάζεσαι και χώρο για μικρές προσωπικές πινελιές, αλλά για και κενά που θα αποτρέψουν μια «μπουκωμένη» όψη.

Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβάλεις αυτή την αγορά για αργότερα, αφού στο SHOPFLIX.gr θα βρεις αμέτρητες επιλογές σε βιβλιοθήκες και ράφια, κατάλληλες για το στυλ σου και τον χώρο που έχεις διαθέσιμο, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Για παράδειγμα, μπορείς να ποντάρεις στην κλασική αξία μιας βιβλιοθήκης από μελαμίνη που να έχει και πλάτη, ώστε να μπορεί να παίξει τον ρόλο του διαχωριστικού, αλλά και μέγεθος ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο, όπως η Happy V Pol της Klikareto.

800-00172
Κλείσιμο


Πέρα από την ποιοτική κατασκευή της, μεγάλο plus είναι και το λευκό της χρώμα που θα δώσει μια ανάλαφρη νότα ακόμη και στο πιο κλασικό σαλόνι ή γραφείο.

Αγόρασέ τη από 110€.

Αν προτιμάς ένα πιο industrial στυλ, η βιβλιοθήκη της Pakoworld, με τον μοναδικό της συνδυασμό χρωμάτων και υλικών, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

120-000123-1


Ο minimal σχεδιασμός της μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο, κάνοντάς τον αυτομάτως να δείχνει πιο σύγχρονος. Θέλεις ένα ακόμη tip; Αναβάθμισε ακόμη περισσότερο τη διακόσμηση του σαλονιού σου, τοποθετώντας επάνω στη νέα σου βιβλιοθήκη έναν κισσό ή έναν πόθο. Τα φυτά, και δη τα αναρριχώμενα, έρχονται σε άψογη αντίθεση με τα μεταλλικά πλαϊνά της.

Αγόρασέ τη από 59€.

Ψάχνεις για ένα statement piece; Να σου συστήσουμε τη βιβλιοθήκη της Welhome με τον μοναδικό σχεδιασμό, που συνδυάζει φυσικό χρώμα ξύλου με ενδιαφέρον pattern και κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους που θα αποδειχθούν πολύτιμοι.

fixedratio_20211012090534_vivliothiki_match_1038_0736_fysiko_anthraki_95x35x150cm


Αποτελούμενη από ποιοτική μελαμίνη και έχοντας να επιδείξει ενδιαφέροντες χώρους αποθήκευσης, θα σε αναγκάσει να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου με τον καλύτερο τρόπο και θα κλέψει τα βλέμματα όλων των καλεσμένων σου.

Αγόρασέ τη από 166,69€.

Όποια βιβλιοθήκη και να επιλέξεις, πάντως, το SHOPFLIX.gr θα φροντίσει να την παραλάβεις άμεσα και στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις κατά την παραγγελία, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι, ώστε να μπορέσεις να μπεις σε τάξη μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Ξεκίνα από το μηδέν

Είτε προσθέσεις μια ακόμη βιβλιοθήκη στο σαλόνι σου, είτε περιοριστείς στις ήδη υπάρχουσες, το πρώτο βήμα για τη σωστή οργάνωση των βιβλίων σου είναι να αδειάσεις όλα τα ράφια – διαδικασία απαραίτητη, αλλά και απλούστερη από ό,τι νομίζεις. Στη συνέχεια, άπλωσε τη συλλογή σου στο πάτωμα και χώρισέ τη σε μερικές βασικές κατηγορίες. Μετά από αυτό όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Διάλεξε τα αγαπημένα σου

Μπορεί τα συγγράμματα της σχολής σου να είναι ενδιαφέροντα και πανάκριβα, όμως πες την αλήθεια: πότε ήταν η τελευταία φορά που τα ξεφύλλισες; Κάθε βιβλίο που έχεις καιρό να αναζητήσεις, θα πρέπει να τοποθετηθεί στα ψηλότερα και τα χαμηλότερα ράφια, κάνοντας χώρο στο κέντρο για εκείνα που διαβάζεις συχνότερα.

Βάλε τα ίσια ανάποδα

Εντάξει, όχι όλα. Όμως ορισμένα από τα λιγότερο αγαπημένα σου βιβλία μπορούν να τοποθετηθούν σε οριζόντια στοίβα και επάνω τους να τοποθετηθεί κάποιο από τα διακοσμητικά σου. Έτσι, θα δημιουργήσεις μια ενδιαφέρουσα αντίθεση και θα επιτρέψεις στη βιβλιοθήκη σου να «αναπνεύσει».

Κρύψε ό,τι δεν σου αρέσει

Και τι γίνεται με τη χαρτούρα ή με εκείνα τα βιβλία που έχουν συναισθηματική αξία, όχι όμως και την ανάλογη εμφάνιση; Ένα διακοσμητικό καλάθι είναι ακριβώς η λύση που ψάχνεις.

20220603094801_set_diakosmitika_kalathia_psathina_fysiko_3_70_146_0455_2tmch_inart


Αγαπημένη μας επιλογή το ψάθινο σετ τριών τεμαχίων από την Inart, που θα χωρέσει όσα θέλεις να κρύψεις μέσα στην κομψή του πλέξη.

Αγόρασέ το από 56,70€.

Ανάδειξε την προσωπικότητά σου


Διάλεξε μερικά από τα αγαπημένα σου διακοσμητικά (ή και φυτά, όπως προαναφέραμε) και βρες την κατάλληλη θέση για αυτά σε κάποιο από τα ράφια που βρίσκονται στο οπτικό σου πεδίο. Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής: θα λειτουργήσουν ως διαχωριστικά μεταξύ των διαφορετικών λογοτεχνικών ειδών ή επιστημονικών αντικειμένων και θα σε βοηθήσουν να… προσανατολιστείς («Α, ναι: ο Ντοστογιέφσκι είναι δίπλα στη σανσεβιέρια»).



Ειδήσεις σήμερα:

Τον έσφιξα με το σχοινί, αλλά δεν κατάλαβα ότι τον στραγγάλισα, λέει ο δολοφόνος του εργολάβου

Ο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης: Αρκούν 375 δισ. ευρώ για να ζεσταθούμε;

Με ασφάλεια μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα για τον κορωνοϊό δηλώνει ο Πλεύρης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης