Μάνη: Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε «ορφανή» χασισοφυτεία

Μάνη: Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε «ορφανή» χασισοφυτεία

Οι καλλιεργητές ήταν άφαντοι κι έτσι η έρευνα και η προανάκριση για την ταυτοποίησή τους συνεχίζονται από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας

Mani-xasisofyteia
Ο πιλότος του ελικοπτέρου της Αστυνομίας ήταν ο συντονιστής της οργανωμένης επιχείρησης εξερεύνησης σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης στη Μεσσηνία, καθώς αυτός εντόπισε από ψηλά τον ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο στον οποίο άγνωστοι καλλιεργούσαν χασισοφυτεία.

Ο χώρος ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σπάρτης και της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και βρέθηκαν 33 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως δυο μέτρων, τα οποία ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και αρδευτικός εξοπλισμός που βρέθηκε στο σημείο. Ωστόσο, οι καλλιεργητές ήταν άφαντοι κι έτσι η έρευνα και η προανάκριση για την ταυτοποίησή τους συνεχίζονται από την Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Καλλιεργούσε χασισοφυτεία στην αυλή του

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Πρέβεζας στο σπίτι ενός Έλληνα σε περιοχή της Θεσπρωτίας ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οδήγησαν στη σύλληψή του το απόγευμα της Κυριακής, καθώς διαπιστώθηκε ότι στην αυλή καλλιεργούσε 12 δενδρύλλια κάνναβης με ύψος από 1,40 ως 2,50 μέτρα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα αποξηραμένα χασισόδεντρα, μια συσκευασία με 470 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια συσκευασία με αδασμολόγητο καπνό βάρους ενός κιλού και 72 γραμμαρίων. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

 
Ειδήσεις σήμερα:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κίνητρα για επιστροφή μελετά η κυβέρνηση

Ρόδος: Νεκρός βρέθηκε ο εργολάβος που αγνοούνταν - Συνελήφθη ο δολοφόνος του

Μαρσέλο: Η υπόσχεσή του στον κόσμο του Ολυμπιακού - «Θα δώσω τα πάντα για να κερδίσουμε τίτλους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης