Bullying στον Πύργο - Ο 14χρονος εξομολογείται το μαρτύριό του: «Βγαίνω σπάνια από το σπίτι, εξακολουθώ να φοβάμαι»

Bullying στον Πύργο - Ο 14χρονος εξομολογείται το μαρτύριό του: «Βγαίνω σπάνια από το σπίτι, εξακολουθώ να φοβάμαι»

Ο 14χρονος ξυλοκοπήθηκε δύο φορές τις τελευταίες ημέρες από τα μέλη συμμορίας που συνεχίζουν να τον απειλούν - Ήδη έχουν γίνει τρεις προσαγωγές, με την αστυνομία να συνεχίζει την έρευνα

xast3-1
«Αυτοί το θεωρούν μαγκιά να βαράνε, να σπάνε πράγματα. Αντιμετωπίζουν και άλλοι πρόβλημα, άλλοι δύο εδώ στη γειτονιά»... Τα λόγια του 14χρονου μαθητή του Πύργου που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού αποδεικνύουν το καθεστώς εφιάλτη και τρομου στο οποίο αναγκαζόταν να βρίσκεται επί μεγάλο διάστημα. Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλά ακόμη περιστατικά που βρίσκονται στο σκοτάδι με τα θύματα να φοβούνται να μιλήσουν και τις συμμορίες να αισθάνονται ελεύθερες να επιδίδονται σε πράξεις βίας. 

Ο 14χρονος ξυλοκοπήθηκε δύο φορές τις τελευταίες ημέρες από τα μέλη συμμορίας που συνεχίζουν, όπως λέει, να τον απειλούν και να τον έχουν κάνει να χάσει τον ύπνο του.

Όταν τα μέλη της συμμορίας ξεκίνησαν να τον απειλούν, να τον ακολουθούν, δεν είχε πει τίποτα αρχικά στους γονείς του.


«Από εκεί που έβγαινα πάρα πολύ, τώρα δεν βγαίνω πολύ. Βγαίνω για καμία ώρα το απόγευμα και πάω πάλι σπίτι» εξομολογείται ο 14χρονος στο Mega.

Κλείσιμο
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο μέσα στον μήνα, όταν ο 14χρονος δέχτηκε δύο άγριες επιθέσεις, με τη μία να καταγράφεται από τον αρχηγό της συμμορίας, που έδινε τις εντολές.

Εκείνη τη μέρα ο 14χρονος δεν είχε περιθώρια διαφυγής. Η ομάδα των 10 ατόμων τον περικύκλωσε και τα χτυπήματα άρχισαν να πέφτουν «βροχή».

«Ελπίζω να σταματήσουμε να φοβόμαστε να κυκλοφορούμε. Πρέπει να μιλάμε σε όλους για αυτά, να το συζητάμε, να δράσει η αστυνομία» λέει ο μαθητής.

Όπως επισημαίνει ο 14χρονος, ο συμμαθητής του, ο ανήλικος που τραβάει το βίντεο, τον απείλησε ότι αν δεν ανασκευάσει την κατάθεσή του, θα υπάρξουν χειρότερα μπλεξίματα και θα κάνει καιρό να βγει από το σπίτι ο πρώτος.

Οι δράστες τού ζητούν να αναλάβει την ευθύνη για την καταστροφή ενός ολόκληρου σχολείου στον Πύργο, τον Δεκέμβριο του 2021 και ας μην ήταν παρών, και ας μη φαίνεται πουθενά στα βίντεο που τραβήχτηκαν την επίμαχη μέρα.

«Μου είπαν ‘παρ’ το πάνω σου αλλιώς θα έχεις χειρότερα μπλεξίματα, αν δε μας καλύψεις, εμένα τον αδερφό μου και άλλο ένα παιδί στο δικαστήριο’»...

Οι δράστες που τότε μπήκαν στο σχολείο ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία και σε λίγες μέρες θα δικαστούν. Από την πρώτη στιγμή θεωρούν τον 14χρονο υπεύθυνο και τον απειλούν πως ακόμα και αν καταδικαστούν, το δικό του μαρτύριο θα έχει συνέχεια.

«Το άγχος είναι μη βάλουν άλλους, γιατί μου το είπε ότι αν μπλέξουν, θα βάλουν άλλους να μου κάνουν κακό», λέει τρομαγμένος ο 14χρονος.

Τη μέρα που σημειώθηκε η επίθεση, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη. Όπως λέει ο 14χρονος, οι δράστες μπήκαν οργανωμένα και άρχισαν να καταστρέφουν τα πάντα. Μετά την καταγραφή των ζημιών, ο ίδιος και άλλοι συμμαθητές του, που έπαιρναν μέρος στην κατάληψη, κλήθηκαν να καταθέσουν στην αστυνομία.

Ήδη έχουν γίνει τρεις προσαγωγές, με την αστυνομία να συνεχίζει την έρευνα, ώστε όλοι όσοι εμπλέκονται να συλληφθούν, και με τον 14χρονο να δηλώνει αποφασισμένος πια να μην κάνει πίσω, μέχρι η υπόθεση να έχει το τέλος που επιβάλλεται.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο εξορκιστής της Θεσσαλονίκης οργάνωνε τελετές που έχριζε και εκπαίδευε «διαδόχους» του - Δείτε βίντεο

Πολεμικό Ναυτικό: Έφτασε στη Λάρισα η σορός της 19χρονης Θάλειας

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Ο «Ρασπούτιν του Πούτιν» και το όραμα της Μεγάλης Ρωσίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης