Νέα σενάρια για το θρίλερ με τις σορούς στα Κουφονήσια

Νέα σενάρια για το θρίλερ με τις σορούς στα Κουφονήσια

Δεν αποκλείεται οι σοροί να συνδέονται με το ναυάγιο προσφύγων της 22ης Δεκεμβρίου του 2021, που είχε συμβεί στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου

koufonisia_ptwmata_xr
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σχετικά με το θρίλερ που ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στα Κουφονήσια, όταν ένας τουρίστας από την Ιταλία εντόπισε στη θάλασσα δύο σορούς σε προχωρημένη σήψη.

Ο τουρίστας ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές και το Λιμενικό έσπευσε στην περιοχή με πλωτά σκάφη.

Οι λιμενικοί παρέλαβαν τις σορούς και τις παρέδωσαν στο Λιμεναρχείο της Νάξου.

Ψάχνουν απαντήσεις από τη νεκροψία 

Τις επόμενες ώρες θα γίνουν από το Λιμενικό και από τις ιατροδικαστικές Αρχές οι απαραίτητες διεργασίες, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο και να ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με το Naxospress δεν αποκλείεται οι σοροί να συνδέονται με το ναυάγιο προσφύγων της 22ης Δεκεμβρίου του 2021, που είχε συμβεί στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου.

Για αυτό το ναυάγιο δεν ξεκαθαρίστηκε ουδέποτε ο αριθμός των αγνοουμένων και μέχρι τον Φεβρουάριο είχαν βρεθεί δεκαπέντε (15) σοροί σε προχωρημένη σήψη σε Νάξο – Ηρακλειά – Πάρο – Σίκινο – Καρδιώτισσα και Φολέγανδρο. Στην περιοχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων έχουν βρεθεί συνολικά επτά σοροί.

Κλείσιμο
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι σοροί βρέθηκαν μέσα σε σακούλα κάνει το συγκεκριμένο σενάριο λιγότερο πιθανό.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού: «Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Νάξου για την ύπαρξη δύο σορών σε προχωρημένη σήψη, να επιπλέουν στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Φυκιό Κάτω Κουφονησίου. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου με τη συνδρομή τοπικών λαντζών μετέφεραν τις σορούς στην ακτή και στη συνέχεια παρελήφθησαν και μεταφέρθηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου. Από τα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η μία σορός ανήκει σε ενήλικα άνθρωπό, ενώ η δεύτερη μικρότερη σε μέγεθος, παραμένει αδιευκρίνιστου είδους. Από το Λιμεναρχείο Νάξου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πειραιά».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γερμανία ετοιμάζεται να εθνικοποιήσει την Gazprom Germania

Τραγωδία στη Νάξο: H ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα αίτια του πνιγμού της 36χρονης μητέρας σε πισίνα

Πλήρωσαν €30.000 για να ακούσουν τον dj Black Coffee στη Μύκονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης