Ο Μπόρις, το σπίτι στην Μεκουνίδα και η έφοδος στα κοτέτσια

Ο Μπόρις, το σπίτι στην Μεκουνίδα και η έφοδος στα κοτέτσια

Ο Βρετανός πρωθυπουργός διαμένει σε βίλα Ελληνοβρετανών, στη Villa Kasteli, και χαλαρώνει με αγροτουρισμό και ελληνικό γκουρμέ

bojo_diakopes_xr
Σε ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Καρύστου, στην περιοχή Μεκουνίδα, διαμένει κάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές του ο  Βρετανός απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός πολιτικός επισκέπτεται την περιοχή. Κάποιοι λένε ότι είναι η δεύτερη, μπορεί και τρίτη. Ο Μπόρις Τζόνσον, γνωστός για τον φιλελληνισμό του, διαθέτει στην περιοχή Μεκουνίδα της Καρύστου Ελληνοβρετανούς φίλους.

Το ζεύγος Λόρενς μπορεί να έζησε χρόνια στο Λονδίνο όπου και γνωρίστηκε με τον Μπόρις, πιστεύοντας όμως ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά μέρη και στην επαφή των ανθρώπων με τη φύση, επέλεξε ως μόνιμο τόπο διαμονής του, το γραφικό αυτό μέρος του Νοτίου Εύβοιας. Μάλιστα η Λίλιαν Λόρενς αλλά και η κόρη της Μαρία ασχολούνται εδώ και χρόνια με τον εναλλακτικό τουρισμό, μετατρέποντας την βίλα τους, γνωστή ως Villa Kasteli σε χώρο διαλογισμού και γιόγκα. Το πετρόχτιστο σπίτι, σχεδόν απροσπέλαστο είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Γι΄αυτό και ο γνωστός πολιτικός τον επιλέγει κάθε χρόνο για χαλάρωση. Φημολογείται ότι η σύζυγός του Κάρι είχε παρακολουθήσει παλαιότερα εκεί, yoga retreat.

bojo_in__1_
bojo_in__2_


Ο Μπόρις βρέθηκε στην Κάρυστο, μέσω της Αγίας Μαρίνας κάνοντας μια στάση στην Νέα Μάκρη όπου και ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε στο σούπερ μάρκετ. Διαθέτοντας μια ολόκληρη στρατιά από σωματοφύλακες πέρασε απέναντι στην Εύβοια προκειμένου να βρεθεί στο σπίτι της Λίλιαν. Αλλωστε ο σύζυγός της, εκτός από στενός του φίλος, είναι απ΄ότι λέγεται και συνεργάτης του.

Οι αστοί και εξαιρετικά κοσμοπολίτες Λόρενς έχουν μυήσει εδώ και χρόνια τον Μπόρις στον ελληνικό τρόπο ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι με το που βρέθηκε στην οικία τους, ο χώρος πλημμύρισε από Ελληνικά άνθη που κάποιοι ισχυρίζονται ότι προμηθεύτηκαν από το ανθοπωλείο «Μπαγιάτης».

Κλείσιμο
bojo_in__3_
bojo_in__4_


Για την γεύση επιστρατεύτηκε ένας μετρ της είδους. Ο Γιάννης Μπαξεβάνης δεν είναι μόνο ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της Ελληνικής κουζίνας αλλά και ένας σεφ που συντελεί στην επιτυχία πολλών χώρων εστίασης, όπως το περίφημο «Γευσίπλους» το πιο καλό εστιατόριο της Καρύστου. Τα κέφια άλλαξαν και το ραντεβού με τον Γιάννη Μπαξεβάνη αναβλήθηκε τελικά – παρόλο που είχε γίνει επαφή προκειμένου να μαγειρέψει στην βίλα για όλη την παρέα. Ο Βρετανός πολιτικός προτίμησε τελευταία στιγμή να συνδυάσει ένα μπάνιο στην θάλασσα με φρέσκο ψαράκι. Στην περιοχή «Ποτάμι» δεν υπάρχει κόσμος υπάρχει αντίθετα ένα από τα πιο γραφικά ταβερνάκια με ζαρζαβατικά από το μποστάνι, φρέσκο τυρί από το γειτονικό τυροκομείο και γευστικότατο μπαρμπουνάκι.

bojo_in__5_
bojo_in__6_


Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μιλούν για έναν Μπόρις που στην ήσυχη αυτή περιοχή της Εύβοιας ουδεμία σχέση έχει με το σκληρό και απόμακρο πρόσωπο του άλλοτε πρωθυπουργού που οδήγησε την χώρα του στο Brexit. Mε το πρόσωπο δηλαδή, του επίμονου διαπραγματευτή. Λέγεται ότι μαζί με την σύζυγό του βολτάρει στα κοτέτσια, απολαμβάνει την φύση και κάνει βουτιές μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και από φωτογράφους. Αλλωστε η περιοχή δεν διαθέτει παπαράτσι. Οι ελάχιστες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας προέκυψαν από περαστικούς που απλά διασταυρώθηκαν μαζί του.

bojo_in__7_
bojo_in__8_


Σύμφωνα με φήμες ο Μπόρις Τζόνσον θα μείνει στην περιοχή μέχρι το τέλος της εβδομάδας αυτής. Κάτι που μπορεί κάποιους στην Κάρυστο να τους στεναχωρεί - όσο μένει εκεί ο τόπος ανεβάζει την μετοχή του- κάποιους άλλους όμως τους κάνει να χαίρονται. Για κάποια λειτουργικά θέματα: Προχθές ένας από τους κεντρικούς δρόμους έκλεισε για λίγα λεπτά, προκειμένου να περάσει μαζί με την οικογένειά του. Η αστυνομική συνοδεία δε, είναι μεγάλη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε, ότι για την φρουρά του, έχει νοικιαστεί γειτονική βίλα από αυτήν που ο ίδιος διαμένει. Ο Μπόρις Τζόνσον έχοντας σπουδάσει Αρχαία Ελληνικά αγαπά την Ελλάδα , ξεκουράζεται στην Κάρυστο και ενδιαφέρεται για τα κοινά του τόπου. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τον δημοφιλή Δήμαρχο της περιοχής Λευτέρη Ραβιόλο. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και η δική του πολιτική καριέρα είχε ως σημείο εκκίνησης την Δημαρχεία του Λονδίνου







Ειδήσεις σήμερα:

Στην Εντατική το ένα από τα δύο αδέλφια που δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι σε κρητικό γλέντι


Σάλος στη Γερμανία μετά τις δηλώσεις του Αμπάς περί «50 ολοκαυτωμάτων» του Ισραήλ με θύματα Παλαιστίνιους

Όφελος έως και €532 τον χρόνο με τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού - Παραδείγματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης