Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν κατάστημα καφέ για να πάρουν... μπισκότα και κουλουράκια

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν κατάστημα καφέ για να πάρουν... μπισκότα και κουλουράκια

Μέσα σε 2,5 χρόνια το κατάστημα έχει  γίνει στόχος κακοποιών 12 φορές - Συνελήφθησαν λίγο μετά την κλοπή δύο νεαροί άνδρες

diarrixi
Άναυδος έμεινε ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας καφέ στη Θεσσαλονίκη όταν άνοιξε το κινητό του τηλέφωνο και είδε από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης δύο νεαρούς να έχουν εισβάλει στο κατάστημα και να ψάχνουν στο σημείο που υπήρχαν τα φαγώσιμα υλικά.

Όλα έγιναν βραδινές ώρες τη προηγούμενη εβδομάδα, όταν δύο νεαροί άντρες, 21 και 24 ετών, έφτασαν έξω από το κατάστημα take-away που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη και κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να «τρυπώσουν» στον εσωτερικό χώρο.

Όπως κατέθεσε στην αστυνομία ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο ένας νεαρός φορούσε κουκούλα, ενώ ο δεύτερος είχε ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μέχρι την στιγμή που κατάλαβε ότι οι κινήσεις τους καταγράφονταν από τις κάμερες ασφαλείας.

Τα δύο άτομα, αφού κατάφεραν να εισέλθουν στο κατάστημα, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν εκτός λειτουργίας, έψαξαν όλους τους χώρους για να βρουν χρήματα, ωστόσο η ταμειακή μηχανή και τα συρτάρια ήταν άδεια. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κι αλλιώς αφού, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καφέ, μέσα σε δυόμιση χρόνια που διατηρεί την επιχείρηση έχουν «μπουκάρει» σε αυτήν 12 φορές!

Οι δύο άντρες συνελήφθησαν γρήγορα από τους αστυνομικούς και ταυτοποιήθηκαν από το υλικό που είχαν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας. Το απόγευμα της Τρίτης οδηγήθηκαν για να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και υποστήριξαν πως δεν είχαν σκοπό να αρπάξουν χρήματα πάρα μόνο να βρουν φαγητό.

«Δεν παραβιάσαμε την πόρτα, την βρήκαμε ανοιχτή όταν κάναμε βόλτα στην περιοχή, την σπρώξαμε και μπήκαμε. Πήραμε μόνο κουλουράκια και μπισκότα, δεν ψάξαμε για κάτι άλλο», κατέθεσε ο 21χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ξανά στο παρελθόν για περίπτωση διάρρηξης και κλοπής.

Κλείσιμο
«Είμαστε και οι δύο γονείς, εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά. Δεν είχαμε σκοπό να κλέψουμε χρήματα. Μόλις βρήκαμε τα μπισκότα και τα κουλουράκια φύγαμε και δεν πήραμε κάτι άλλο», υποστήριξε ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.




Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο φόρος επιτηδεύματος, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα €751 από 1ης Ιανουαρίου

Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα- Δείτε φωτογραφίες από παραλία στην Εύβοια


«Συγγνώμη» στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μπράντο στα Όσκαρ ζητά μετά από... 50 χρόνια η Ακαδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης