Θεσσαλονίκη: «Μπούκαρε» σε εκκλησία και έκλεψε από αντίδωρα μέχρι... φωτογραφική μηχανή

Θεσσαλονίκη: «Μπούκαρε» σε εκκλησία και έκλεψε από αντίδωρα μέχρι... φωτογραφική μηχανή

Γνώριμος των αρχών ο δράστης που συνελήφθη με τα κλοπιμαία στα χέρια - «Ο παπάς με βοηθάει, χθες έλειπε και πεινούσα» είπε στο δικαστήριο

ekklisia
Με χειροπέδες κατέληξε ένας άνδρας που «μπούκαρε» στα γραφεία Ιερού Ναού της Θεσσαλονίκης και έκλεψε από αντίδωρα μέχρι... φωτογραφική μηχανή.

Όλα έγιναν περίπου στις 2:30 το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, όταν ο δράστης έφτασε έξω από την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, στην περιοχή της Εξοχής και έσπασε την τζαμαρία της κεντρικής πόρτας χρησιμοποιώντας, πιθανότατα, μια τσιμεντόπετρα. Αφού κατάφερε να μπει στο εσωτερικό των γραφείων, εκμεταλλευόμενος ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάνεις στους χώρους της εκκλησίας, αμέσως ξεκίνησε να ψάχνει προκειμένου να βρει την λεία του.

Ο άντρας δεν κατάφερε να βρει χρήματα, ωστόσο πήρε αρκετά... αντίδωρα, προϊόντα αλλαντικών, λαχανικά, μια φρατζόλα ψωμί, μουστάρδα, τρία κομποσκοίνια, μια φωτογραφική μηχανή και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα και προϊόντα που βρήκε στους χώρους. Στη συνέχεια προσπάθησε να τραπεί σε φυγή.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον εντόπισαν πλησίον της εκκλησίας, με τα κλοπιμαία στα χέρια και του πέρασαν χειροπέδες. Όπως προέκυψε, ο άντρας ήταν σε κατάσταση μέθης, στερούνταν εγγράφων και δεν προέκυπτε ο μόνιμος τόπος διαμονής.

Επιπλέον, ο δράστης ήταν γνώριμος των αρχών, αφού στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για σωρεία κλοπών, διαρρήξεων και άλλων πιο σοβαρών αδικημάτων.

Ο άντρας οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του, ήθελε μόνο να πάρει ένα σάντουιτς από τα γραφεία της εκκλησίας.

Κλείσιμο
«Ο παπάς με βοηθάει και κάποιες φορές μου δίνει χρήματα, 5-10 ευρώ. Εχθές έλειπε και πεινούσα, ήθελα μόνο να πάρω φαγητό αλλά δεν τον βρήκα στην εκκλησία μόλις πήγα από εκεί», ανέφερε στο δικαστήριο.

Όπως προέκυψε, ο δράστης ήταν έξω με αναστολή και μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο επέστρεψε στις φυλακές.


Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο φόρος επιτηδεύματος, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα €751 από 1ης Ιανουαρίου

Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα- Δείτε φωτογραφίες από παραλία στην Εύβοια


«Συγγνώμη» στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μπράντο στα Όσκαρ ζητά μετά από... 50 χρόνια η Ακαδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης