Ώρα για ψάρεμα: Ο απαραίτητος εξοπλισμός για καλή ψαριά

Ώρα για ψάρεμα: Ο απαραίτητος εξοπλισμός για καλή ψαριά

Όσα θα χρειαστείς για να δώσεις τον καλύτερο αλιευτικό σου εαυτό

man-fishing-lake
Θέλεις χαλάρωση στην ακροθαλασσιά χωρίς προηγούμενο; Θέλεις δράση και εξερεύνηση όχι μόνο της στεριάς, αλλά και του βυθού; Ή μήπως θες απλώς να φας ολόφρεσκο ψαράκι χωρίς να πληρώσεις μια περιουσία; Η καλύτερη απάντηση σε όλα τα παραπάνω είναι η αγαπημένη συνήθεια των καλοκαιριών της παιδικής σου ηλικίας: το ψάρεμα.

Αν θέλεις να ξεσκονίσεις τις αλιευτικές σου δεξιότητες φέτος το καλοκαίρι, έχουμε καλά νέα. Ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις είναι περιορισμένος και πολύ οικονομικός. Ειδικά αν επιλέξεις να τον προμηθευτείς από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε είδη για ψάρεμα και καταδύσεις, όπου θα βρεις προσφορές που αγγίζουν ακόμη και το 80%.

Παραγγέλνοντας τα απαραίτητα από την πλατφόρμα, θα έχεις και τη σιγουριά ότι θα φτάσουν στην πόρτα σου εγκαίρως για να έρθουν μαζί σου στις διακοπές, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι – και μάλιστα όλα ταυτόχρονα, χάρη στη νέα υπηρεσία «SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ». Και θα χαρείς να μάθεις ότι το SHOPFLIX.gr σου δίνει και μια σειρά από γρήγορες και αξιόπιστες επιλογές για τις συναλλαγές σου.

Από πού να αρχίσεις, λοιπόν;

Για χαλαρωτικό ψάρεμα στην ακροθαλασσιά

Ακόμη και αν δεν έχεις ξαναψαρέψει ποτέ, σίγουρα ξέρεις ότι ο πιο δημοφιλής τρόπος για ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, είναι το καλάμι ψαρέματος. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα καλάμια εξίσου εύχρηστα. Στοιχεία όπως το υλικό κατασκευής τους -επομένως και το βάρος τους- τα κάνουν λιγότερο ή περισσότερο εργονομικά, ενώ για το παράκτιο ψάρεμα είναι σημαντικό το καλάμι σου να διαθέτει μακριά λαβή και να είναι κατάλληλο για casting (δηλαδή για μακρινές βολές).

Αν θέλεις να πιάσεις ψάρια-κυνηγούς, όπως λαβράκια, γοφάρια, παλαμίδες και λούτσους, αξίζει να επενδύσεις σε ένα καλάμι με μηχανισμό spinning, όπως τα παρακάτω:

Κλείσιμο
dm22123


Καλάμι Ψαρέματος Dam για Spinning με Μηχανισμό 2.10m, 31€.

IknM0o_1EjUgH


Καλάμι Ψαρέματος Dam Set Spinning για Spinning με Μηχανισμό 2.10m, 32,50€.

Βρες το κατάλληλο καλάμι ψαρέματος.

Φυσικά, ένα καλάμι δεν έχει καμιά αξία ασυνόδευτο. Πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η επιλογή της κατάλληλης πετονιάς, που να μπορεί να αντέξει τις προσπάθειές σου να μυηθείς στην τέχνη της αλιείας, αλλά και να είναι σχεδιασμένη ώστε να μην γίνεται αμέσως αντιληπτή από τα ψάρια.

20220411122837_seaknight_manster_ln0226_nima_oktaklono_prasino_13_6kg_0_23mm_300m


Εξαιρετικό παράδειγμα είναι το οκτάκλωνο νήμα ψαρέματος μήκους 300 μέτρων της SeaKnight με το πράσινο χρώμα που γίνεται ένα με το νερό. Το υψηλής ποιότητας πολυμερές από το οποίο αποτελείται, δεν σπάει όταν προσπαθείς να βγάλεις την ψαριά σου από το νερό, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και το καλάμι σου από φθορές.

Αγόρασέ το από 15,27€.

Επόμενο βήμα: το αγκίστρι. Που μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά μπορεί να κρίνει αν το ψάρι όντως θα πιαστεί, αντί να φύγει και να χαθεί. Εξάλλου, στα αγκίστρια το μέγεθος όντως δεν μετράει. Σημασία έχει να είναι αιχμηρά, ώστε να μην υποχωρούν στις αντιστάσεις του ψαριού.

ySdzBR_gqdLGy__1_


Ακόμη καλύτερη λύση, ιδίως για το ψάρεμα από την ακροθαλασσιά, είναι οι μολυβοκεφαλές, όπως αυτές της Behr Rundkopf - Jighaken με βάρος 30 γραμμαρίων. Το επιπλέον βάρος τους επιτρέπει το άμεσο κάρφωμα του ψαριού, ενώ αν συνδυαστούν με τεχνητά δολώματα σιλικόνης, μπορούν να προσελκύσουν μεγάλα και μικρά ψάρια μέσω της κίνησής τους.

Αγόρασέ τες από 2,70€.

Ιδανικός σύντροφος στο ψάρεμα με πετονιά είναι μια απόχη ψαρέματος, που θα σε βοηθήσει να βγάλεις την ψαριά σου έξω από το νερό με τον μικρότερο δυνατό κόπο. Σε αντίθεση με το αγκίστρι, η απόχη σου είναι καλό να είναι μεγάλη -ώστε να χωρά και μεγαλύτερου μεγέθους ψάρια. Επίσης, είναι προτιμότερο να είναι σταθερή ως προς τη στεφάνη και όχι αναδιπλούμενη, ενώ ένα τηλεσκοπικό κοντάρι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σου φανεί χρήσιμο σε ψάρεμα με μακριές βολές.

20220601164745_primus_apochi_alouminiou_2x35cm_82_22_03_001


Ιδανική επιλογή η τηλεσκοπική απόχη επιφάνειας Primus, με το κοντό επεκτεινόμενο κοντάρι και το δίχτυ που έχει επενδυθεί με rubber, ώστε να μην μπλέκεται, να στεγνώνει εύκολα, να μη μυρίζει και να μη φθείρεται από την υγρασία.

Αγόρασέ τη από 19,80€.

Για δράση στον βυθό

Ανήκεις σε εκείνους που δεν αντέχουν να λιώνουν στην παραλία, αλλά βλέπουν τη θάλασσα ως ευκαιρία για τις πιο διασκεδαστικές προπονήσεις; Τότε το πιθανότερο είναι να λατρέψεις το υποβρύχιο ψάρεμα.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς σε αυτή την περίπτωση, είναι φυσικά ένα ψαροντούφεκο καλής ποιότητας, προσαρμοσμένο στον τύπο υποβρύχιου ψαρέματος που σε ενδιαφέρει.

12576187-orig-1


Για παράδειγμα, το εξαιρετικό Target XDive με μήκος 90 εκατοστών, είναι ιδανικό για καρτέρια και για πλαναρίσματα. Κατασκευασμένο από εξαιρετικής ανθεκτικότητας πλαστικό, με λαβή με αντιολισθητική επικάλυψη και μηχανισμό σκανδάλης τύπου «κασέτα», θα σε βοηθήσει να είσαι ακόμη πιο εύστοχος -ενώ στη συγκεκριμένη τιμή, είναι από μόνο του «λαβράκι».

Αγόρασέ το από 48€.

Για μέγιστη άνεση στον βυθό, συμπλήρωσε την παραγγελία σου με μια καλή μάσκα θαλάσσης που εκτός των άλλων θα ενισχύσει και την ορατότητά σου καθώς αναζητάς θήραμα.

maska_A


Δική μας αγαπημένη επιλογή -και μάλιστα με διαφορά- η μάσκα θαλάσσης με ενσωματωμένο αναπνευστήρα που εντοπίσαμε σε προσφορά στο SHOPFLIX.gr, και η οποία διαθέτει μορφή Full Face για φυσική αναπνοή κάτω από το νερό, χωρίς την ενοχλητική αίσθηση του επιστομίου του αναπνευστήρα. Ένα διπλό σύστημα ροής αέρα εξασφαλίζει ότι δεν θα θολώσει ποτέ, παρέχοντας μεγάλο και ανεμπόδιστο οπτικό πεδίο 180 °, ενώ η βάση για Action Camera θα σε βοηθήσει να δώσεις την απάντηση σε όσους δεν πιστεύουν ότι πιάνεις μόνος σου τόσο μεγάλα ψάρια.

Αγόρασέ τη από 16,15€.


Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται νέος, διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες

Κορωνοϊός: Τρία κριτήρια θα ορίζουν αν ένας θάνατος οφείλεται στον ιό

Ζάκυνθος: Σωρός από σκουπίδια στο Ναυάγιο της Ζακύνθου - Δείτε φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης