Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί πλήρως στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

eleusina-fotia-__1_
Οριοθετήθηκε η Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, τρία χιλιόμετρα μετά τα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο και καίει χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχείρησαν 82 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα. Επίσης, έχει δοθεί εντολή για εναέριες ρίψεις σε έξι ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.  Συνδρομή παρέχουν, επίσης, υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν απείλησε τον οικισμό, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο. 


Παράλληλα, επισημαίνεται πως αν και νωρίτερα υπήρξαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκατασταθεί πλήρως στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Κλείσιμο
Φωτιά τώρα στη Νέα Πέραμο

fotia4
fotia3
fotia2
fotia1


eleusina-fotia
fotia-eleusina_2
fotia-eleusina-


fotia-eleusina__1_
fotia-eleusina__2_
fotia-eleusina__3_
fotia-eleusina__4_


Πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο: Εστάλη μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 11.30 το πρωί στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Άνω Βλυχάδας ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Μέγαρα μέσω Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου.

Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα».

Το μήνυμα από το 112:

112

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους λόγω βλάβης


Υπενθυμίζεται πως στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά Σαλαμίνας, προσθαλασσωθηκε ένα μικρό διθέσιο αεροσκάφος το οποίο είναι μισθωμένο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και επιχειρούσε στη φωτιά στη Νέα Πέραμο.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα τα οποία διασώθηκαν από 2 διαφορετικά ιδιωτικά σκάφη που ήταν στο σημείο, μεταφέροντάς τους στην ξηρά. Είναι καλά στην υγεία τους.

prosthalassosi
prosthalassosi-


Σημειώνεται πως ασθενοφόρο έφτασε στα Βασιλικά Σαλαμίνας για να παραλάβει τα δύο άτομα.

Πυρκαγιά στη Νέα Πέραμο: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr έκανε την εξής ενημέρωση και εκτίμηση σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρόπυργου Νέας Περάμου Αττικής σήμερα το πρωί:

- Με βάση τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του ΕΑΑ/meteo.gr πλησίον της πυρκαγιάς στην Βλυχάδα Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς πνέουν ΒΒΔ άνεμοι στα 3 μποφόρ με ριπές έως 30-40 χλμ/ώρα, η θερμοκρασία είναι 31-32 βαθμοί Κελσίου, ενώ η εκτιμώμενη περιεχόμενη υγρασία των νεκρών δασικών καυσίμων εκτιμάται ότι είναι χαμηλή (8-10%).

- Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τις αμέσως επόμενες ώρες (έως 16:00/17:00) αναμένεται να επιδεινωθούν οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Βόρειες διευθύνσεις και τη διατήρηση της περιεχόμενης υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).

- Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 5/8 (17:00/18:00) και 6/8 (06:00/07:00) αναμένεται μερική βελτίωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της εξασθένησης των ανέμων στα 3-4 μποφόρ από ΒΒΔ διευθύνσεις, ωστόσο η υγρασία της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (κάτω του 15 %).

- Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (07:00/08:00) αναμένεται εκ νέου επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κυρίως λόγω της ενίσχυσης των ανέμων στα 4-5 μποφόρ από Β διευθύνσεις και της πτώσης της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε χαμηλά επίπεδα (7-10 %).

meteo-fotia



Ειδήσεις σήμερα: 

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων από διοικητής της ΕΥΠ

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Άνοιξε η Εθνική, μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης