Λάρισα: Χασισοφυτεία «μαμούθ» με χιλιάδες δενδρύλλια - Είχε έκταση 7 στρεμμάτων

Λάρισα: Χασισοφυτεία «μαμούθ» με χιλιάδες δενδρύλλια - Είχε έκταση 7 στρεμμάτων

Για την έφοδο στην τριπλή χασισοφυτεία απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών

larisa
Φυσικό «καμουφλάζ» με ενδιάμεσα δένδρα κάλυπτε τις τρεις χασισοφυτείες-μαμούθ με συνολικά 2.193 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε μια ομάδα τεσσάρων Αλβανών σε τρία διαζώματα σε δυσπρόσιτη δασική έκταση στην περιοχή του Πολυδενδρίου στον Δήμο Αγιάς της Λάρισας, καλύπτοντας συνολική έκταση περίπου επτά στρεμμάτων.

Υπό την εποπτεία και την άμεση καθοδήγηση ενός 30χρονου που συνελήφθη και φέρεται ως ιθύνων νους της εγκληματικής ομάδας, οι άλλοι τρεις ομοεθνείς του ηλικίας 32, 34 και 42 χρόνων επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή, ώστε να αντιλαμβάνονται άμεσα τους αστυνομικούς αν πλησίαζαν. Το παράνομο οργανωμένο δίκτυο άρδευσης που κάλυπτε όλη την έκταση των φυτειών και έναν χώρο που οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως στεγνωτήριο και αποξηραντήριο των φυτών.

Larisa-xasisofyteies
Larisa-xasisofyteies2
Larisa-xasisofyteies3


Για την έφοδο στην τριπλή χασισοφυτεία απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός αστυνομικών, καθώς το απόκρημνο έδαφος δεν επέτρεπε την πρόσβαση οχημάτων. Γι' αυτό, άλλωστε, τα 2.193 δενδρύλλια ύψους 0,50 ως τριών μέτρων που κατασχέθηκαν μεταφέρθηκαν πεζή, όπως και 22 κιλά και 250 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, κλώνοι και φύλλα κάνναβης συνολικού βάρους δυο κιλών και 150 γραμμαρίων και διάφορα σύνεργα για την καλλιέργεια.

Larisa-xasisofyteies4
Larisa-xasisofyteies5
Larisa-xasisofyteies6


Επιπλέον, κατασχέθηκαν δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα, εννέα κινητά τηλέφωνα, 4.865 ευρώ και 3.800 αλβανικά λεκ. Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό δια της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων από διοικητής της ΕΥΠ

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Άνοιξε η Εθνική, μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Μέγαρα

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης από γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης